Luennoitsijat 2022

 

MARTINA AITOLEHTI, hyvinvointivalmentaja

Suomalaisten naisten liikunnallisemman ja terveellisemmän elämäntavan ja hyvän itseluottamuksen puolestapuhuja. Kahden tytön äiti, yrittäjä ja urheilija.

 

NÄIN HALLITSET KAIKEN

Luento motivaatiosta ja jaksamisesta - NÄIN HALLITSET KAIKEN

 


 

Martina Aitolehti

ALL FEMALE PANEL - SAANA PELTOLA, HELENA PÖLLÄNEN & INKA VALIMA

ll Female Panel on neljän naisen anarkistinen koomikkokollektiivi, jonka jäseniä ovat Saana Peltola, Helena Pöllänen, Johanna Tohni ja Inka Valima. All Female Panel on tuulettanut perinteisesti miesvaltaista stand up -tarjontaa perusteellisesti jo vuodesta 2017 lähtien ja ryhmä on myös palkittu koomikoiden toimesta vuotuisessa stand up -gaalassa

Kollektiivn jäsenet, Saana, Helena, Johanna ja Inka muodostavat viihteen tyttöbändin, raikkaan ja rakastettavan kombon, joka on rohkea, henkilökohtainen, leikkisä, häpeämätön ja sopivan hullu. 

Stand upin lisäksi ryhmän jäsenet tunnetaan myös käsikirjoittajina ja näyttelijöinä. TV:n puolella heitä tai heidän kädenjälkeään on voinut nähdä mm. ohjelmissa Nelosen Stand up!, Heikelä syndrooma, Noin viikon uutiset, Melkein totta, Naurun tasapaino, Villi kortti, Koko Suomi leipoo ja Yle Olohuone. All Female Panelin brändin alta löytyy oma sketsi-podcast (Yle Areena) ja dokumenttielokuva Pako Espanjasta. 

 

ALL FEMALE PANEL - RÄJÄYTTÄVÄN HAUSKA STAND UP -SHOW!

Suomen kuumin stand up -kollektiivi, All Female Panel, saapuu Supertreeneihin!

All Female Panelin-muijista Saana Peltola, Helena Pöllänen ja Inka Valima tarjoavat yleisölleen räjäyttävän hauskan, täyden palvelun All Female Panel -show'n, joka tarjoaa kunnon naurutreenin!


 

All Female Panel

CARITA EDGREN, naistentautien erikoislääkäri

 

VAIHDEVUODET

 


 

JOHANNES "HATSOLO" HATTUNEN, vuoden 2021 tanssiurheilija, keynote-puhuja, kuntosaliyrittäjä

Hatsolo on ansainnut kannuksensa tanssimalla kaikkein kovimmissa breikkiringeissä ympäri maailmaa. Viimeisten vuosien aikana hän on luonut menestyksekästä uraa mm. motivaatio- ja keynote-puhujana, kirjailijana, sarjayrittäjänä ja fysiikka- sekä työhyvinvointivalmentajana. Areenasta riippumatta hänen tavaramerkkinsä on äärimmäisen energinen, aito ja innostava esiintymistyyli, joka kolahtaa pomminvarmasti niin lattiaan kuin katsojaankin!

 

ILO - INNOSTU, LUO, ONNISTU

ILO edustaa aitoa asennetta, kaverista välittämistä ja ennen kaikkea fiilistä, mikä ansaitaan kun haluaa itselleen sekä ympäristölleen parasta. Hatsolon valovoimainen luento tuo kuulijan elämän tärkeimpien asioiden äärelle ja saa kuulija kuulijan jälleen innostumaan itsestään.

 


 

Johannes "Hatsolo" Hattunen

TOMI HAUSTOLA & HEIKKI VILJA, TV:stä ja Stand up -lavoilta tutut koomikot

Tomi Haustola on stand up -koomikko ja käsikirjoittaja.  
Heikki Vilja on stand up -koomikko, näyttelijä ja käsikirjoittaja.

 

TOMI JA HEIKKI STAND UP -SHOW

Tomin ja Heikin stand up -showssa nähdään koomikot lavalla yhdessä ja erikseen heidän uudessa yhteisshowssaan.

 


 

Tomi Haustola ja Heikki Vilja

HARRI HELAJÄRVI, LT, liikuntalääketieteen erikoislääkäri, Paavo Nurmi -keskus

Harri Helajärvi on Paavo Nurmi –keskuksessa ja Mehiläisessä toimiva lääketieteen tohtori ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri, joka on tutkinut mm. liikunnan ja liikkumattomuuden vaikutuksia terveyteen. Harri työskentelee myös huippu-urheilijoiden kanssa heidän terveyttään edistäen, mutta haluaa erityisesti viestiä aktiivisesti terveyden ja hyvinvoinnin teemoista kaikelle kansalle. Hän haluaa puhua elämäntavoista ja niihin positiivisella tavalla vaikuttamisesta. Innolla ja tutkittuun tietoon perustuen – mutta pilke silmäkulmassa. Uudella tavalla.”

 

UNI JA LEPO - PELKKÄÄ UNTAKO?

Yhä useampi meistä kertoo kokevansa jonkinlaisia unen ongelmia. Oletko miettinyt, mitkä asiat sinun unesi laatuun vaikuttavat, milloin nukut hyvin ja milloin hieman heikommin? Moderni elämäntapa on yksi voimakkaasti uneen vaikuttava tekijä. Uni on hyvin henkilökohtainen asia, ja siihen vaikuttamisen keinotkin ovat moninaiset. Unella on kuitenkin omat fysiologiset lainalaisuudet, joiden ymmärtäminen auttaa ymmärtämään myös omaa unta.

 


 

Harri Helajärvi

MIIA HUITTI, stressivalmentaja

Miia Huitti on stressivalmentaja, jonka intohimona on antaa työkaluja stressin käsittelyyn ja inspiroida meistä jokaista voimaan paremmin ja olemaan onnellisempi niin työssä kuin vapaa-ajalla. Miia on entinen pankinjohtaja ja henkilöstökonsultti. Hänen työnantajiaan ovat olleet mm. Sampo Pankki ja Mercuri Urval.

Miia on koulutukseltaan KTM, HuK. Hän on opiskellut amerikkalaisen psykologian tohtorin opissa sertifioiduksi stressivalmentajaksi ja kehittänyt osaamistaan opiskelemalla stressilääketiedettä Turun yliopistossa. Keväällä 2020 Miia opiskeli The Happiness Practice™ -valmentajaksi ja perustin Suomeen Onnellisuustutkimusinstituutin (www.onnellisuustutkimusinstituutti.fi). Syksyllä 2016 häneltä julkaistiin kirja Stressikupla - Hyvää elämää ilman ahdistusta (Viisas Elämä Oy).

 

KESYTÄ STRESSI!

Stressi on meille luonnollinen ja varsin tarpeellinen reaktio. Haitallisesksi stressi muuttuu silloin, kun se pitkittyy ja voimistuu. Tule oppimaan kolme työkalua stressin lievitykseen arjessa ja inspiroitumaan oman hyvinvointisi johtamisesta!

 


 

Miia Huitti

HANNA HÄPPÖLÄ, mentaali- ja vuorovaikutusvalmentaja

Hanna Häppölä on Suomen Mentaalivalmennuksen yrittäjä, käytännönläheinen ja innostava valmentaja. Hannan vahvuus on oivalluttaa ihmisiä näkemään omia vahvuuksiaan yksilöinä ja osana tiimiä yhteistä tavoitetta kohti. Hannan mielestä jokaisesta valmennuksesta tulee saada oivalluksia käytettäväksi jokapäiväiseen arkeen.

 

MYÖTÄINTO VUOROVAIKUTUKSEN VOIMAVARANA

Vuorovaikutuksen taidot lähtevät yksilöstä; kyvystämme kuunnella ja kyvystämme innostua. Innostus on kaiken tekemisemme lähde. Kyetäksesi myötäintoiseen vuorovaikutukseen muiden kanssa, on sinun ensin kuunneltava itseäsi ja osattava olla vuorovaikutuksessa itsesi kanssa. Silloin ymmärrät paremmin myös muita ja myötäinnostat heitä parhaimpaansa.

 


 

Hanna Häppölä

SUSANNA JUNTUNEN, kotitreenivalmentaja, psyykkinen valmentaja

Suositun #kotitreenijengi n perustaja, valmentaja ja somevaikuttaja.

 

INNOSTU KOTITREENISTÄ - TEHOKASTA, MONIPUOLISTA JA KANNUSTAVAA!

Tule inspiroitumaan kotona treenaamisesta. Miten motivoitua kotitreeneistä ja miten niistä saisi tehokkaita sekä mukaansatempaavia? Tämän luennon jälkeen tiedät mitä tehdä, jotta saat kotona treenaamisesta kaiken hyödyn ja ilon irti!

 


 

Susanna Juntunen

KAROLIINA KUJANPÄÄ, koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija

Karoliina on koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija ja pohjakoulutukseltaan liikuntaan erikoistunut opettaja. Koulutettu nukkumisergonomian ammattilainen -tutkinto antaa valmiudet auttaa henkilöitä, jotka kärsivät esimerkiksi seuraavista terveydellisistä haasteista nukkumisergonomia- tai unenhuoltolähtöisesti: niskakipu, selkäkipu, selän tai niskan jäykkyys, päänsärky, nivelongelmat, nukahtamisongelmat tai muut uniongelmat, kuorsaaminen, öiset hengityskatkokset, vireystilaongelmat, päiväaikainen väsymys ja keskittymisongelmat.

 

TAKTINEN NUKKUMINEN JA SUPERUNI - PAREMMAN PALAUTUMISEN JA SUORITUSKYVYN STRATEGIA

Uni on suorituskyvyn lähde. Mitä on SUPERuni? Miten se vaikuttaa suorituskykyyn? Ja mitä seikkoja sinun tulee huomioida mahdollistaaksesi parhaan mahdollisen palautumisen unen aikana?

 


 

Karoliina Kujanpää

KATI KUUSELA, liikunta-alan ammattilainen, suurperheen äiti, kirjailija, kokemusasiantuntija

Pitkän linjan liikuttaja, rakkautena ryhmäliikunta. Kuuden lapsen äiti, jonka elämää on muokannut erilaiset riippuvuussairaudet. Kirjoittanut kirjan Tyhjiin juotu (Into Kustannus, 2021), jossa kerrotaan kaunistelematta, minkälaista on elämä alkoholistin puolisona.

 

TYHJIIN JUOTU

On aika rikkoa tabut ja tuoda addiktiot päivänvaloon ja vuoteen 2022. Erilaiset riippuvuudet päihteistä ruokaan koskettavat tavalla tai toisella meistä jokaista. Miksi niistä edelleen vaietaan? Apua tarvitsevat niin sairastuneet kuin läheiset. Kerron sinulle oman tarinani anorexiasta selvinneestä nuoresta naisesta alkoholistin puolisoksi. Hyppää kyytiin ja löydä matkalla omat rajasi.

 


 

Kati Kuusela

TUIJA LEHTINEN, VTM, hyvinvointivalmentaja, kouluttaja, terapeutti, Crossfit-urheilija

Tuija on sosiaalisen vuorovaikutuksen asiantuntija, intohimoinen ravinnon ja terveyden tutkija, ihmisläheinen kanssakulkija, aktiiviliikkuja ja ravintovalmentaja. Tuija uskoo, että jokainen ihminen voi saavuttaa sen mitä hän haluaa. Halu on vain muutettava tahtotilaksi ja tavoitteet osatavoitteiksi ja yksinkertaisesti tehtävä asiat oikein tavoitteiden mukaan! Tavoitteisiin pääsemiseen Tuija tarjoaa apuaan. Ihmisen oman potentiaalin, onnellisuuden ja tasapainon löytämisessä hän tuntee olevansa kutsumustyössään toimiessaan sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin valmentajana. Kaikki lähtee liikunnan, ravinnon, levon, palautumisen ja unen tasapainosta. Näin saadaan aineenvaihdunta toimimaan optimaalisella tavalla ja keho voimaan paremmin. Painonpudotus sekä minäkuvan ja itsetunnon kohotus tulevat sivutuotteena.

Tuija on myös aikuispedagogi eli hän mielellään jakaa viimeiseen tutkimustietoon perustuvaa hyvinvointitietoutta luennoillaan. Tuija on pätevöitynyt myös opettamaan miten terveellinen ja hyvä ruoka valmistetaan. Voit kutsua hänet myös yrityksesi tai yhteisösi hyvinvoinnin asiantuntijaksi ja valmentajaksi . Tai palkata hänet omaksi henkilökohtaiseksi valmentajaksesi tai pienryhmäsi valmentajaksi.

 

PARASTA RAVINTOA, PARHAISIIN TULOKSIIN

Luennolla käydään läpi, mitä sinun tulee tietää, jotta palautuisit hyvin ja mitä ravintoa ennen ja jälkeen treenin, jotta pääsisit "parhaan minäsi" suoritustasoon. "Minulle on tärkeää, että sinun kokonaisvaltainen hyvinvointisi lisääntyy, nukut hyvin, stressaat vähemmän, syöt ja liikut oikein, palaudut hyvin ja olet taas valmis uuteen treeniin!"

 


 

Tuija Lehtinen

MARKUS LEHTONEN, kiropraktikko, liikunnanohjaaja, personal trainer

Kiropraktikko Markus Lehtosella on yli kahdenkymmenen vuoden laaja kokemus terveyteen liittyvistä asioista. Nykyään Markus toimii Kiropraktikkona hoitaen ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Sitä ennen hän on toiminut Liikunnan ohjaajana ja Personal Trainerina useita vuosia.

 

METABOLINEN SYNDROOMA JA SEN KAHDEKSAN TAUSTATEKIJÄÄ

Vain 12% Amerikkalaisista aikuisista ovat metabolisesti terveitä. Oletko sinä metabolisesti terve? Käyn luennolla käydään läpi kahdeksan ravitsemuksellista taustatekijää, mitkä jokaisen tulisi tietää.

 


 

Markus Lehtonen

TOMMI LOIMOVUORI, KTM, erityisluokanopettaja

Pitkän kamppailulajikokemuksen omaava, monia tilanteita kokenut erityisopettaja.

 

PELONHALLINTA JA ITSEPUOLUSTUS

Jokainen meistä todennäköisesti joutuu elämässään kohtaamaan tilanteen, jossa koskemattomuuttamme uhataan. Se voi olla lievä tai vakava, mutta usein tilannetta määrittää oma kokemuksemme ja suhteemme pelkoon .Reagointi tilanteeseen on  aina yksilöllinen ja siihen vaikuttaa persoonamme, aikaisemmat kokemuksemme, fyysiset valmiutemme, personallisuutemme, elämäntilanteemme ja ajatusmaailmamme. Luennolla käsitellään käytännön esimerkein yleisimpiä uhkatilanteita ja niihin reagointia tarkoituksena oppia arvioimaan  tilannetta ja vastustajaa mahdollisimman hallitusti. Itsepuolustustunnilla harjoitellaan tekniikoita yleisimpiin itsepuolustustilanteisiin.

 


 

SAARA MÄLKÖNEN, luokanopettaja, pedagoginen asiantuntija, itsetuntolähettiläs 2021-2022

Saara Mälkönen on luokanopettaja, oppikirjailija, pedagoginen asiantuntija, äiti, vaimo, ystävä, ja nainen, joka paloi täydellä sydämellä... loppuun. Saara on tehnyt valtavan työn toipumisen tiellä ja haluaa nyt omien kokemusten ja oivallusten avulla herätellä muita asettamaan oman hyvinvoinnin etusijalle. 

Saara on oman toipumisensa aikana opiskellut  ja valmistunut mm. laaja-alaisten hyvinvointitaitojen opettajaksi ja tietää nyt omasta kokemuksesta, ettei "Minä ensin!" -asenne ole itsekkyyttä, vaan viisautta.

 

MINÄ ENSIN! - OMAN HYVINVOINNIN ETUSIJALLE ASETTAMISEN ASKELMERKIT

Mistä laaja-alainen hyvinvointi koostuu? Mitkä tekijät siihen vaikuttavat? Miten omaan onnellisuuteen voi vaikuttaa? Voiko tunteiden johtamista jumpata? Onko uskomuksiin uskominen? Tule mukaan asettamaan oma hyvinvointisi ykköseksi!

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu monista eri taidoista. Näitä taitoja ovat mm. ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot, ajattelutaidot ja itsensä johtamisen taidot, vahvuustaidot, tunnetaidot, läsnäolotaidot sekä kehosta huolehtimisen taidot. Meille kaikille on elämämme varrella karttunut paljonkin tietoa näistä taidoista, mutta jos yksin tieto riittäisi, olisimme kaikki jo oman hyvinvointimme mestareita. Miten tuo tieto siis jumpataan taidoksi ja taitamiseksi? 

Luennon tavoitteena on toimia oivallusten ja ajatusten herättelijänä sekä tarjota konkreettisia harjoitteita omien hyvinvointitaitojen harjoitteluun.

 


 

MIIA NURMIO, ammattijärjestäjä

Olen Miia Nurmio, koulutettu ammattijärjestäjä. Ammattijärjestäjänä autan asiakkaitani kodin tavaran- ja ajanhallinnassa. Vahvuuksiani ovat ratkaisukeskeisyys ja jokaisen asiakkaan kohtaaminen omana itsenään. Ammattijärjestäjänä haluan auttaa ihmisiä saamaan kotinsa ja arkensa järjestykseen sekä huomaamaan, mikä on elämässä tärkeää.

 

KYLLÄSTYTTÄÄKÖ KAAOS? AMMATTIJÄRJESTÄJÄ AUTTAA

Tuntuuko että arki on kiireistä ja raskasta? Kodin järjestäminen ja turhasta luopuminen vapauttaa sinulle aikaa niihin asioihin, jotka ovat sinulle tärkeää. Tule mukaan kuulemaan ammattilaisen vinkit, mitä keinoja on tavaran vähentämiseen, miksi sitä kannatta tehdä sekä miten kannattaa aloittaa.

 


 

Miia Nurmio

HANNA PARTANEN, TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

Hanna Partasella on jo yli 700 luennon/koulutustilausuuden kokemus ja hän on myös kirjoittanut viisi ravitsemusalan tietokirjaa. Hanna antaa mieluusti konkreettisia vinkkejä arkeen elävillä esimerkeillä ja osaa selittää mutkikkaatkin tieteelliset asiat helposti ymmärrettävään muotoon.

 

ARJEN VIISAAT VALINNAT

•    Ruokarytmillä vireyttä ja vikkelyyttä aineenvaihduntaan
•    Einestä pöytään? – Mitä tarkastan pakkausselosteesta?
•    Miten luon uudet rutiinit muuttuvaan arkeen?

 


 

Hanna Partanen

HELENA PÖLLÄNEN, kouluttaja, puhuja, koomikko

Helena Pöllänen on puhuja, kouluttaja ja stand up -koomikko. Helena on toiminut vuosia viestinnän ja vuorovaikutusosaamisen kouluttajana ja viimeisin ja hyvin paljon mielenkiintoa herättänyt aihe häpeä on saanut paljon kiinnostusta ja kiitosta. Koulutukseltaan Helena on Filosofian maisteri, pääaineenaan puheviestintä. Helena on myös koomikkokollektiivi All Female Panelin jäsen.

Hei hei häpeä - eroon turhasta häpeästä!

Historian häpeän hetket ja kokemukset voivat seurata matkassamme läpi elämän ja tiedostamatta saatamme juosta häpeää karkuun välttelyn, ylisuorittamisen, tai vaikkapa päihteiden avulla. Häpeä on ovela ja sen lonkerot kietoutuvat monien elämän haasteiden taakse. Häpeän kohtaaminen ja nähdyksi tuleminen omana itsenämme on ainut keino ottaa niskalenkki turhasta ja kahlitsevasta häpeästä.

Helena Pölläsen Hei hei häpeä -eroon turhasta häpeästä luento vastaa mm. kysymyksiin: Miten häpeä syntyy? Miten häpeä ilmenee? ja mitä turhalle häpeälle voi tehdä? 
Ammattikoomikkona Helenan tyyli on rennon asiallinen ja hän ei suostu jäädä märehtimään tämän ikävän aiheen äärellä, sillä hän on omien sanojensa mukaan elämässään märehtinyt oman häpeänsä kanssa riittävästi ja hän on laittanut sille pisteen. Helena pitää huumorin ja oman elämän esimerkit sopivassa määrin mukana työssään.

Helena puhuu häpeästä, koska siitä ei puhuta. Häpeä ei saa määrittää sinua, eikä estää sinua elämästä omannäköistä elämää!

 


 

Helena Pöllänen

ANNA-HELENA SAARIAHO, FT, Mielen Muusa, itseys-, yhteys- ja mielentaitojen valmentaja

Olen biologi, filosofian tohtori, entinen bio- ja lääketieteiden tutkija. Nykyisin toimii puhujana, aivojen hyvinvoinnin ja stressinsäätelyn kouluttajana sekä itseys -ja yhteystaitojen valmentajana Mielen Muusa nimisessä yrityksessäni. 

Olen ihmisen ja biologian intohimoinen ihmettelijä, tutkija ja elämästä nautiskelija. Katson maailmaa monenlaisten lasien läpi, yllytän uteliaisuuteen itseä ja elämää kohtaan ja haastan jokaista ”out of the box” ajatteluun. Tutkijana halusin ymmärtää ja parantaa sairauksia. Nykyisin haluan ymmärtää mikä mikä pitää meidät terveenä ja hyvinvoivina. Intohimonani onkin auttaa ihmisiä voimaan paremmin, avartamaan mieltä, kehittämään itseä, avaamaan omaa potentiaalia ja löytämään itsestään sen version, joka TUNTUU parhaalta. Tässä auttavat itsensä tunteminen, itseys- ja yhteystaitojen kehittäminen sekä elämän rentouden lisääminen muutoskykyisyyden ja stressinsäätelyn avulla. 

Pohjaan luentoni biologiaan, psykologiaan, tieteeseen ja tutkimukseen, mutta myös vanhaan viisaaseen perinnetietoon, maalaisjärkeen ja huumoriin. Elämä maistuu paremmalta, kun voi hyvin!

 

ITSENSÄ KUUNTELUSTA ITSENSÄ MUUNTELUUN

Jatkuvasti ja nopeasti muuttuvassa maailmassa ketterä muutoskykyisyys on valttia. Mutta kuinka olla muutoksen kameleontti ja kehittää omaa muutoskykyisyyttään ilman että kadottaa itsensä ja lähtee miellyttämisen tai suorittamisen tielle?

 


 

Anna-Helena Saariaho

MARI SAINIO, Facephysics-ohjelman kehittäjä

Mari Sainio on Facephysics - kasvojen lihasten harjoittelumenetelmän kehittäjä, tanssinopettaja, liikunnanohjaaja ja Personal Trainer.

 

FACEPHYSICS - 100% LUONNOLLINEN KASVOJEN KOHOTUS KASVOJEN LIHASMASSAA VAHVISTAMALLA

Luennolla pääset tutustumaan Facephysics - kasvojen ylöspäin vetävien lihasten harjoitteluohjelmaan, jonka avulla saadaan kohotettua kasvot 100% luonnollisesti.

 


 

Mari Sainio

JAANA SARSO, työhyvinvointivalmentaja, psyk.sairaanhoitaja, TtM

Hei! Olen Jaana Sarso, Luotain Consulting Oy:n Työhyvinvointivalmentaja. Olen työskennellyt pitkään psyykkisen hyvinvoinnin parissa ja minulla on myös vankka kokemus ihmisen kokonaisvaltaisen terveyden edistämisestä. Liikunta on minulle erittäin tärkeä hyvinvoinnin lähde ja oman lapsen kilpaurheiluharrastuksen kautta iso osa koko perheen arkea.

 

PALAUTUMINEN JA STRESSI - MITÄ ITSE VOIN TEHDÄ?

Luento tarjoaa käytännönläheistä, tutkittua tietoa psyykkisestä palautumisesta ja stressistä. Saat myös vinkkejä siihen, miten itse voit vaikuttaa kuormitustekijöiden vähentämiseen ja palautumiseen jo työpäivän aikana, sekä myös sen jälkeen. Lisäksi käytännön tietoa kehollisten menetelmien hyödyntämisestä palautumisessa.

 


 

Jaana Sarso

KATI SÄILÄ, työnohjaaja (STOry), KTM

 

KOHTI PAREMPAA TYÖHYVINVOINTIA - MOTIVAATION JA ITSENSÄJOHTAMISEN MERKITYS

Luennolla luodaan katsaus motivaation ja itsensäjohtamisen elementteihin omassa työhyvinvoinnissa:
-    miten tunnistat omat motivaatiotekijäsi
-    sisäinen motivaatio
-    miten pääsen työn imuun
-    työyhteisön ja yhteisöllisyyden merkitys
-    luottamuksen kehä, psykologinen turvallisuus
Valmentaja käy läpi case-esimerkkejä näistä aihepiireistä ja jakaa käytännön vinkkejä oman itsesi johtamiseen ja motivaation löytämiseen ja kasvattamiseen.

 


 

ANNEMARI TAKKULA, fysioterapeuttu, valmentaja, Sportmama.fi-raskaudenajan liikunnan asiantuntija, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Annemari Takkula on monipuolinen Fysioterapeuttivalmentaja, joka on liikuttanut yksilöitä ja ryhmiä mm. vesijumpasta tanssiin jo yli 12-vuoden ajan. Kokemusta on kertynyt myös neurologisen fysioterapian sekä työhyvinvoinnin -ja senioriliikunnan puolelta monipuolisesti. Annemari toimii liikunnanalanyrittäjänä ja Turussa hänen fysioterapia-hieronta-ja valmennusvastaanottonsa löytyy Hirvensalon Fressi24 kuntosalilta. Anskun voi muistaa Kuntoon Kuukaudessa dvd.n sekä Sportmama dvd.n kannustavana fysioterapeutti-ohjaajana. Annemarin positiivinen elämäniloinen energia antaa motivaatiota.  Ansku omin sanoin; ”Vapaa-ajallani nautiskelen luonnon poluista ja meren vaikutuksista ympäri vuoden. Omaa kehoa kuunnellen myös tanssia, kuntosalia, höntsäilylenkkejä sekä ilmajoogaa kotipihalla. Myös lapset innostavat liikkumaan ja kokeilemaan uusi lajeja!

On muuten olemassa maailman paras liikuntaväline, ja se on sinun keho ja mieli. Opetellaan käyttämään niitä yhdessä. Olen sydämellisesti kiitollinen siitä, että saan työssäni auttaa ja työskennellä ihmisten parissa!” Annemari opiskelee tällä hetkellä lisäksi ratkaisukeskeiseksi lyhyterapeutiksi ja ottaa jo vastaan harjoitus-asiakkaita. Valmistuessaan hän toivoo yhdistävänsä oppimansa fysioterapeuttivalmentajan tiedot&taidot kehon ja mielen tasapainoon suuntana ihmisten nykyhetken voimavarat ja tulevaisuuden toiveikkuus. Anskun lempimotto on ”Tee enemmän sitä, mistä sielusi nauttii”! Lisätietoja www.sportmama.fi ja tervetuloa jutustelemaan lisää IG.ssä @ftannemari

 

LIIKKEEN JA PALAUTUMISEN BALANSSI

Koetko enemmän tai vähemmän väsymystä tai onko arjessa jaksaminen välillä haastavaa? Milloin tietää toimiiko paremmin sohvalla löhöily vai pitäisikö lähteä liikkeelle ”koska liike on lääke”? Tervetuloa kuuntelemaan liikkeen ja palautumisen balanssi - luentoa ja oppimaan uusia taitoja sekä saamaan energiasi tasapainoon!

Moni on huomaamattakin stressaantunut  ylikuormituksen seurauksena. Riittävä unikaan ei pelkästään riitä, tarvitaan sopivasti sekä kehon ja mielen aktivointia että rentoutumista. Palautuminen ei liity vain urheiluun! Kiireinen ja ärsyketulvaa täynnä oleva elämä voi olla keholle ja mielelle kuin jatkuvaa suorittamista. Elämä voi myös tuoda yllättäen kriisejä ja solmuja, jotka kuormittavat. Jokainen meistä tarvitsee liikkeen ja palautumisen balanssia! Ja balanssiresepti kirjoitetaan aina yksilöllisesti; on kuitenkin keinoja, joita kaikki voivat ottaa käyttöönsä oli sitten tarkoitus aktivoida ylös sohvanpohjalta tai pysähtyä viltin alle. 

Luento sisältää liikkeen ja palautumisen balanssin taitoja, ja näiden keinojen avulla voit vahvistaa jaksamista arjessa. Keho-ja mieliyhteys on olemassa, miksemme siis opettelisi yhdessä säätelemään hermostoa ja voimaan paremmin oman kehon ja oman pään sisällä! 

Jos ärsyketulvaa on paljon, voi rauhaa rakastava hermosto joutua koville. Jos on koko ajan olo, ettei ehdi tai riitä on hyvä tarkastella, toimiiko arjessa arvojensa mukaan. Osaako kuunnella itseään, ja asettaa rajoja omalle jaksamiselle? On myös tärkeää, että elämässä saa hassutella ja nauraa, elämä on myös muutakin kuin suorittamista päivästä toiseen. Entä toisinpäin, mistä saisi kipinää lähteä liikkeelle, kun ei huvita?

Miten palaudut? Missä olet hyvä ja missä voisit vielä kehittyä? Entä osaatko kuunnella ja säädellä liikkeen ja palautumisen tasapainoa? Arvojen työstäminen on tärkeää uupumisen ennaltaehkäisyssä. 
Nyt saa oppia tuntemaan itsensä ja omat rajat. Tavoitteet tulee olla tasapainossa oman elämäntilanteen kanssa.

Liikkumattomuus korostuu helposti silloin, kun on väsymystä ja haasteita jaksamisen kanssa. Jos olet uupunut tai stressaantunut, voimavarojen lisäys on ensimmäinen askel. Liike vaikuttaa mm. kehon hormonitoimintaan, lieventää kipuja ja jumeja sekä voi parantaa unta sekä jaksamista. Psykologista joustavuutta -ja itsemyötätuntoa mukaan! Mistä yleensä palaudutaan ja mistä tunnistat että olet palautunut riittävästi? Mikä on liikkeelle lähtemisen voima ja miksi liike on lääke? Lämpimästi tervetuloa kuulemaan lisää liikkeen ja palautumisen balanssista fysioterapeuttivalmentajan luennolla. Ota tästä uusia taitoja reppuusi mukaan elämäsi matkalle!

 


 

Annemari Takkula

KIPA TIIVOLA, terveysvalmentaja, mielenvalmentaja, muutosvalmentaja

Kira ”Kipa” Tiivola on energiaa ympärilleen luova liikunta- ja hyvinvointialan ammattilainen. Luennoitsijana, kouluttajana sekä valmentajana tunnettu Kipa omaa jo 16 vuoden kokemuksen alalta. Koulutuksia on tarttunut matkaan useita. Kiran omaan tuotantoon kuuluvat erilaiset verkkovalmennukset ja koulutukset, kirjallisuus sekä ihmisen itsetuntemusta lisäävät "Ajatuksia arkeen" -kortit. Kipan fokus luennoitsijana on tarjota kuulijalleen ajatuksia ja oivalluksia ihmiseltä ihmiselle, yksilöllisyyttä kunnioittaen.

 

ONNISTU ELÄMÄNTAPAMUUTOKSESSA!

Luento tarjoaa avaimet pysyvän elämäntapamuutoksen aloittamiseen ja toteuttamiseen. Luento pohjautuu Kipan kirjoittaman kirjan "Minun matkani - opas- ja harjoituskirja pysyvään elämäntapamuutokseen" oppeihin. Luennolle osallistuvalle kertyy tietoa, näkökulmia, konkreettisia työkaluja sekä oivalluksia ottaa huomioon oman elämänsä realiteetit ja kuulijan omat henkilökohtaiset tavoitteet elämäntapamuutoksensa läpiviemiseksi. Muutosprosessi on aina ihmisen oma henkilökohtainen matka - tervetuloa kuulolle!

 


 

Kipa Tiivola

SUSANNA TILJANDER & LAURA RUOTSALAINEN, ex-suorittajat

Me Ex-suorittajat, Laura ja Susanna olemme molemmat käyneet läpi vakavan työuupumuksen ja selvinneet siitä. Selviytyminen ei ole tapahtunut hetkessä, vaan on kestänyt vuosia.

Ex-suorittajat on perustettu 2019. Olemme julkaisseet kanaville (facebook ja instagram) mm. videoita, joissa puhumme työuupumuksesta ja sen aiheuttamista tunteista suoraan ja kaunistelematta,  sillä työuupumus ei ole pelkkä trendisana tai muotitauti. 

Se on itkua, pahaa oloa ja kaiken allensa peittävää väsymystä. Se on se hetki, joka tulee viimeisen varoituksen jälkeen.Työuupumuksesta ja sen aiheuttamista oireista voi selviytyä. Haluamme antaa uskoa ja rohkeutta kaikille, joita aihe vähääkään liikuttaa. Me olemme selviytyneet, ja niin selviät sinäkin!

 

JARRUTA AJOISSA - TYÖUUPUMUKSEN ENNALTAEHKÄISY 

Päässä sirisee ja töihin meno ahdistaa. Hiuksia lähtee, muisti pätkii, unta ei tule ja jatkuva flunssa vaivaa. 
Työuupumuksen oireet ovat moninaisia ja niitä harvoin osaa yhdistää töihin ja stressiin.
Mikä sitten ajaa meidät uupumuksen partaalle ja sen yli? Miten tunnistaa oireet ajoissa 
ja painaa jarrua ennen kuin romahdus suistaa elämän raiteiltaan?

 


 

Susanna Tiljander & Laura Ruotsalainen

TUULA VAINIKAINEN, FM, tietokirjailija

Tuula Vainikainen on tietokirjailija ja lääketieteen toimittaja. Hän on kirjoittanut toistakymmentä kokemuksellista tietokirjaa perheen ihmissuhteista ja terveydestä. Lisätietoja www.tuulavainikainen.fi

 

KOLMIODRAAMA: ANOPPI, MINIÄ JA YHTEINEN MIES

Miksi anoppien ja miniöiden suhde on usein niin lastattu? Entä mitä tapahtuu kun anopista tulee isoäiti? Tietokirjailija Tuula Vainikainen tarkastelee perheen naisten ihmissuhteita lempeydellä ja huumorilla.

 


 

LAURA VALLI, HT, resilienssitutkija, valmentaja

Laura Valli on yksilön resilienssipotentiaalin johtamisesta väitellyt hallintotieteen tohtori, analyytikko, työyhteisöluennoitsija sekä toimintakyvyn kokonaisvaltaisesta kehittämisestä kiinnostunut crossfit-valmentaja. 

Resilienssi ei ole vain harvoilta löytyvä ominaisuus – se löytyy voimavarana meistä kaikista. Stressin ja resilienssin jatkuvan tasapainottelun ymmärtäminen lisää arkipäivän tietotaitoa oman kehomielen optimaalisen vireen löytämiseksi. 

Hermoston yli- ja aliviriämistilojen huomioiminen sekä traumatietoisuus auttavat tarkentamaan niin omaa tilannetajua kuin ajattelua sekä tunteita seuraavaa toimintaa. Yksilön resilienssikykyisyys vahvistaa koko työyhteisön ketteryyttä. 

Rajanveto sinnikkyyden ja sinnittelyn välillä on kuitenkin ajoittain hiuksenhieno. Tiedätkö mitä tekemällä tunnet olosi hyväksi?

 

JOHDATUS YKSILÖN RESILIENSSIPOTENTIAALIIN

Johdatus resilienssiin tieteellisenä ilmiönä sekä yksilön elämään kautta aikojen kuuluneena voimavarana. Erityishuomion keskipisteenä ovat ne työkalut, joiden avulla resilienssiä on mahdollista aktivoida niin itsessään kuin muissa.

 


 

Laura Valli

JUSSI VENÄLÄINEN, flow-tilan asiantuntija, Flow Akatemia

Jussi Venäläinen on Suomen johtava flow-tilan asiantuntija, sarjayrittäjä ja Flow Akatemian päävalmentaja. Hän on entinen kiire- ja suorittamisuskovainen, joka on tutkinut ja kokeillut erilaisia viisaan työn, itsensä johtamisen ja hyvinvoinnin keinoja jo 10 vuoden ajan.

 

MITEN PÄÄSTÄ TYÖSSÄ FLOW-TILAAN?

Flow on tieteellisesti tutkittu, ihanteellinen tekemisen tila, jonka saavuttaminen työssä ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Jokainen voi kuitenkin vaalia flow'n edellytyksiä työssään monin eri tavoin. Tule mukaan oppimaan, mikä flow-tila on ja kuinka saat asioita aikaiseksi virtaavasti ja hyvinvoinnista tinkimättä.

 


 

LAURA YLI-ARVELA, joogaopettaja, äänimalja- ja Gua Sha -hoitaja, ayurvedinen joogahieroja, valmentaja

Olen Laura Yli-Arvela hyvinvoinnin asiantuntija, valmentaja ja joogaopettaja Ruskolta, Turunseudulta.
Olen päätynyt hyvinvointialalle oman uupumisen jälkeen. Missioni on auttaa jokaista ihmistä löytämään oman yhteyden itseensä. Siihen minään, joka kaiken arjen kiireen keskellä jää jalkoihin. Siihen minään, johon katsoessa joudumme keskittymään ja pysähtymään. Tahtotilani on tarjota sinulle työkalut ja tila, jossa sinä kohtaat itsesi. Löydät kehosta kotisi, mielestäsi rauhan paikan ja hengityksestä tien näiden yhteyteen.

Koulutukseni hyvinvoinnin alalta:
- 2021 syvennän osaamistani restoratiivisen joogan parissa Kirsi Saivosalmen johdolla
- IntensivPT / valmennus 2020
- Authentic flowt (RYT50) 2019
- Gua Sha hoitaja 2019
- Embodied Yin (RYT50) 2018
- Perhe- ja lasten joogaohjaaja 2018
- Äänimaljahoitaja 2018
- Seasonal Yoga- teacher (RYT 200) 2017

 

MITEN ILO SÄILYY ARJESSA

Todella usein arki on nykyään kiireistä ja toteamme, että tuntuu kuin viikossa olisi kaksi päivää: perjantai ja sunnuntai. On totta, että jokaisen arkeen kuuluu rutiineja, jotka tulee hoitaa, mutta muistammeko vaalia niitä hetkiä jotka tekevät jokaisesta päivästä erilaisen. Muistammeko kuunnella itseämme ja valita päivittäin asioita, jotka lisäävät jollain tasolla hyvinvointiamme. Tule mukaan ihmettelemään yhdessä mitä ovat niitä asioita, joiden kautta jokaiseen päivään on mahdollisuus lisätä iloa.

 


 

Laura Yli-Arvela

ALISA YLI-VILLAMO, KTM, Coach, IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja, kouluttaja ja luennoitsija

HARRI MATTILA, Wellness Coach, IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja ja -kouluttaja

Alisa Yli-Villamo on IhanaElo Oy:n perustaja, coach ja kouluttaja. Hän on taustaltaan liiketalouden ja muutosjohtamisen ammattilainen. Alisan intohimoja ovat kokonaisvaltainen ja erityisesti aivojen hyvinvointi. Hän halua olla varmistamassa, että yhä useammalla meistä on edellytykset onnistua ja elää itselle merkityksellistä elämää.
https://www.linkedin.com/in/alisa-yli-villamo/

Harri Mattila on IhanaElo-hyvinvointiohjaaja ja -kouluttaja. Hänellä on vahva kokemus kansainvälisestä markkinoinnista. Harri on kiinnostunut erityisesti aivoterveyttä tukevista hyvinvoinnin työkaluista. Hän haluaa auttaa jokaista kukoistamaan omien oivallusten ja innostumisen kautta.
https://www.linkedin.com/in/harri-mattila/

 

AIVOT VIREESEEN

Vahvistamme yhdessä aivojesi voimavaroja. Saat luennolta mukaasi tietoa, vinkkejä ja konkreettisia harjoitteita, joiden avulla ajatuksesi kirkastuvat sekä kehosi ja mielesi voivat paremmin.

 


 

Alisa Yli-Villamo
Harri Mattila