Luennoitsijat

ANNEMARI TAKKULA

Fysioterapeutti, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, valmentaja, liikunta-ja hyvinvointialan yrittäjä

 

Liikunnan ja hyvinvoinnin pitkän linjan valmentaja, joka ohjaa ja valmentaa sydämellään ihmisenä ihmiselle. Ansku löytyy Fressi24 Hirvensalosta yrittäjänä ja hän ohjaa tanssitunteja, vesijumppaa sekä ryhmäliikuntaa eri puolella Turkua. ”Tee ja ole enemmän sitä, mistä sielusi nauttii. Kyllä siitä aikanaan jotain kehittyy.”  www.OmaOlotila.fi, www.sportmama.fi 

 

HEALING – TOIPUMISEN TYÖKALUT, KOHTI TERVEEMPÄÄ KEHOA

Viimeiset pari vuotta ovat laittaneet kehomme ja mielemme koetukselle niin terveyden kuin ulkoisen maailmamme osalta. Tule kuuntelemaan fysioterapeuttivalmentajan luentoa ja saat lepo- ja liike-energian säätelyllä hyvinvointia ja palautumista arkeen. Tunnista hermoston yli- ja alivireydet kehon ja mielen työkaluilla. Fysioterapeutti ja pian valmistuva ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Annemari Takkula antaa työkaluja terveempään kehoon, myös omien kokemustensa kautta. ”Sairastin raju-oireisen covidin, sitten leikattiin kasvainepäily ja menetin läheiseni äkillisesti - kaikki samana vuonna 2022 puolen vuoden sisään. Oliko sinullakin haastava vuosi? Tule kuulemaan mitkä työkalut toivat resilienssiä kriisin keskelle.” Tervetuloa kuuntelemaan kehosi kuiskauksia, ajatuksiasi ja tunteitasi. Löydä yhteys kehon ja mielen välillä. Mikä on pelon vastavoima? Voinko vaikuttaa omaan olotilaan?

 

ANU JAAKKOLA

EFT-hoitaja ja -kouluttaja, hyvinvointiohjaaja

 

Anu Jaakkola on perehtynyt monipuolisesti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Opiskeltuaan tunteiden vaikutusta terveyteen tuntui alkavan aivan uusi aikakausi. Kehon ja mielen välinen yhteys lumosi hänet ja nykyisin hän on keskittynyt nerokkaan Emotion Freedom Techniques -menetelmän opettamiseen. Anun luennot ovat energisiä ja innostavia. Kannattaa tulla avoimin mielin kokemaan tämän stressipurkutekniikan teho ja nauttia rennosta olosta pitkään.

 

LISÄÄ VOIMAVAROJA KEHON KANTAMAA STRESSIÄ PURKAMALLA

Emotion Freedom Techniques eli EFT Tapping (naputtelu) on tehokas menetelmä stressin purkuun. Kuormittavat tunteet saadaan nollattua naputtelemalla sormilla tiettyjä akupisteitä. Luennolla saat laajan katsauksen elämän inhimillisyyteen ja opit tarkkailemaan omia tunteitasi uusin silmin. EFT:tä voi soveltaa myös kehon kiputiloihin, tunnelukkoihin ja pelkoihin.

 

AULIKKI LYYTIKÄINEN

Fengshui-konsultti, visualisti, tradenomi, yrittäjä

 

Elämänpolkuni on kulkenut vaatteiden parista kodin energisointiin, sekä sitä kautta ihmisten kokonaisvaltaiseen voimaantumiseen. Ihmiskohtaamiset ovat lähellä sydäntäni, jonka myötä ammattitaitoni saa aina vain uuden syvemmän kerroksen. Vahva visuaalisuus kulkee aina mukanani, se on asia mitä ilman en voisi elää. Kukoistan ja ravitsen sieluani elämäntehtävän äärellä. Autan sinua vaatekaapin pyöräytyksessä uuteen kuosiin, koko kodin energisoinnissa ja turhan tavaran kierrätyksessä sekä teen myös fengshui -konsultointia. 

 

KEHOSI, KAUNIS TEMPPELISI

Oletko koskaan miettinyt, kuinka suuri merkitys vaatekaapin sisällöllä on elämääsi? Vaatekaappi pitää sisällään valtavan määrän energiaa. Olet ehkä tilanteessa, että vuodesta toiseen kannat mukana jotain, mikä ei palvele enää sinua. On totuttuja tapoja ja keinoja selviytyä vaatekaapin putsauksesta ja kierrättämisestä. Kokonaisvaltainen muutos jää joka kerta mahdollisesti puolitiehen, odottamaan jälleen uutta mahdollisuutta. Kuinka turhauttavaa. Tiedän. Annan sinulle käytännönläheisiä vinkkejä, miten lähteä asiassa eteenpäin. Autan sinua löytämään sen, kuka todellisuudessa olet, jotta kaunis valosi pääsee suurempaan loistoon ja vaatteet joita päälläsi kannat, ovat kuin kruunu päälakesi päällä. Käytän apuna fengshuin tuomaa viisautta, visuaalisia taitojani, sekä intuitiivisia kykyjäni. Koska haluan, että sinäkin loistat!

 

ELINA AUTIO, KIRSI LAHTI, SARI OKKO

 

Elina Autio on logoterapeutti, Shindo-ohjaaja ja työnohjaaja. Hän työskentelee tällä hetkellä sekä Oasis Pilates & Yoga Studiolla, että BASI Pilates Akatemialla. 

Kirsi Lahti, FM, on erityisopettaja sekä ratkaisukeskeinen valmentaja. Lisäksi hän on melkein valmis työnohjaaja.
Sari Okko, VM, on viestinnän ammattilainen, jolla on pitkä kokemus myös ryhmäliikuntatuntien ohjaamisesta.

 

VAIHDA SUUNTAA - PAREMPAA TYÖHYVINVOINTIA NÄKÖKULMIA MUUTTAMALLA

Tältä luennolta saat käytännön esimerkkejä ja harjoituksia, joilla voit itse parantaa työhyvinvointiasi.

 

EVELIINA NAULO

Liikuntaneuvoja, liikunnanohjaaja AMK, ravintovalmentaja FAF, personal trainer Trainer4you, stressinhallintavalmentaja ja mindcoach Trainer4you, työhyvinvointivalmentaja Tampereen Yliopisto, Elämäntapavalmentaja MY WAY ATHLETICS OY

 

Eveliina on energinen liikunta-alan ammattilainen, joka on tehnyt töitä liikunta-alalla monipuolisesti kohta 16-vuotta. Lasten ja nuorten hyvinvointi on lähellä Eveliinan sydäntä ja hän on myös pienen pojan äiti. Elämme terveellisesti ja sporttailemme yhdessä. Liikuntakasvatukseen liittyvää blogia voi lukea eveliinanaulo.fi/blogi

 

LAPSIEN RAVITSEMUS JA JAKSAMINEN

Luennolla käsitellään lapsien monipuolista ravitsemusta sekä annetaan hauskoja vinkkejä terveellisten elämäntapojen toteuttamiseen arjessa, esimerkiksi miten lisätä hedelmiä ja kasviksia aterioilla. Luennolla jutellaan myös lasten jaksamisesta ja palautumisen turvaamisesta arjessa.

 

HENRI HUJALA

Inspiroija ja rahavointipuhuja

 

Henri on intohimoinen oman juttunsa luoja. Hän inspiroi ihmisiä raha-asioiden äärelle. Etenkin nuorille suunnattu Oma talous tutuksi -koulukiertue on saanut huikean vastaanoton. Henrin polku liikunnanohjaajasta rahavointipuhujaksi ja oman talouden vaikuttajaksi on edellyttänyt syvälle itseei tutustumista, kysymysten “kuka olen, mitä haluan ja miksi haluan” avulla. Henri uskoo,, että jokainen yksilö on paljon enemmän kuin tutkinto tai titteli antaa ymmärtää.

 

HÖLMÖ HULLU ROHKEUS

Mikä estää meitä tekemästä sitä mitä oikeasti haluamme? Pelko. Entä jos hyväksymme punoittavat posket nolostuessamme ja olisimme kiitollisia pintaverenkiertomme toiminnasta? Rohkeus ei ole rakettitiedettä, mutta on helpompi olla rohkea, kun tietää mihin uskoo.

 

JARI KARPPINEN

ft, TtM

 

Jari työskentelee Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjatutkijana. Kesällä 2023 valmistuvassa väitöstutkimuksessaan Jari on selvittänyt vaihdevuosien ja fyysisen aktiivisuuksien yhteyksiä energia-aineenvaihduntaan.

 

VAIHDEVUODET – MUUTAKIN KUIN KUUMIA AALTOJA

Vaihdevuodet ovat elämänvaihe, jonka jokainen nainen käy läpi. Vaihdevuosien hormonimuutokset vaikuttavat elimistön toimintaan monin tavoin. Yksi yleisimmistä kokemuksista on kehonkoostumuksen muutos, vaikka elintavat eivät tuntuisikaan muuttuvan. Syyksi arvellaan usein perusaineenvaihdunnan laskua ja heikentynyttä kykyä polttaa rasvaa. Mutta onko tämä totta? Entä mitä käy aineenvaihdunnalliselle terveydelle ja voiko muutoksiin vaikuttaa liikunnalla?

JONNA WESTERBERG

Kasvatustieteen kandi, personal trainer, fysiikkavalmentaja

 

Jonna on valmentaja ja ohjaaja, joka ohjaa tarkalla silmällä valmennettaviaan. Harjoittelu tehdään kehon toimintakyky edellä, jonka jälkeen lähdetään vasta suorituskyvyn kehittämiseen. Valmennuksissa huomioidaan aina koko keho; niin fysiikka kuin mieli , olemme kokonaisuus. Tukilihaksisto ja funktionaalinen liikkuvuus ovat fysiikkapuolella kaiken pohja. Vaikka harjoittelemme tosissamme niin emme koskaan vakavasti. Hauskaa pidetään vaikka laadusta ei tingitä.

 

ENERGISEMPI ARKI TIETOISILLA VALINNOILLA

Tuntuuko arki työläältä ja aiemmin kivoista asioista on nykyään vaikeampi innostua?

Nykypäivän arki on yhä hektisempää ja kuluttavampaa . Hyvänolontunteeseen saattaa olla vaikea löytää pysähdyshetkeä arjessa. Luennon aikana pureskellaan arjessa jaksamista keskustellen ja pienten tehtävien kautta. Jokainen osallistuja työstää luennon aikana omaa energiaboxi-tehtävää. Pohditaan millaisista asioista oma arkemme koostuu. Millaisia asioita haluamme arjessamme vahvistaa, mitä kenties vähentää? Millaisille jalustoille olemme arkemme rakentaneet? Pureskellaan ja valitaan yhdessä sopivia työkaluja kohti energisempää arkea. Pohditaan omaan arkeen sopivia energian luojia ja mietitään energiasyöppöjen vähentämistä. Tavoitteemme on ottaa hetki itselle, selkeyttää oman arjen struktuuria ja löytää itselle sopivia, matalan kynnyksen työkaluja, joilla saat arkeesi aivan uutta potkua.

 

KAROLIINA KUJANPÄÄ

Koulutettu nukkumisergonomian asiantuntija

 

TAKTINEN NUKKUMINEN JA SUPERUNI

 

KATI LYTSY

Personal trainer, hyvinvointivalmentaja ja psyykkinen valmentaja

 

Kati Lytsy on rautainen liikunta-alan ammattilainen, yrittäjä, joka on tehnyt töitä liikunnan ja hyvinvoinnin parissa yli 10 vuoden ajan. Hän haluaa auttaa muita löytämään liikunnan kipinän ja tekemään hyvinvoinnista ja liikunnasta voimavaran elämään ilman, että siitä tulee suorittamista tai pakkopullaa. Kun voimme hyvin kokonaisvaltaisesti, saamme lisää energiaa, voimme nauttia elämästäkin enemmän.

 

AVAIMET PYSYVÄÄN ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEEN

”Tiedän, mitä pitäisi tehdä, mutta en saa vain tehdyksi." Tiedämme kuinka pitäisi syödä, mutta usein homma repsahtaa parin viikon kuluttua. Luennolla käydään läpi, miten onnistua muutoksessa, rakentaa terveellisiä ja hyvinvointia tukevia tapoja ja miten tehdä niistä pysyviä! Personal trainer Kati Lytsy on itsekin kamppaillut oman hyvinvointinsa kanssa ja tehnyt elämäntapamuutoksen.

 

HELENA MIKKONEN

Personal trainer - Fit Farm, ravintovalmentaja, vauvojen vyöhyketerapeuttinen hieroja

Helena on itse sairastunut 20 vuotta sitten MS-tautiin, jonka kautta syömishäiriöihin, lapsettomuuteen ja kilpirauhasen vajaatoimintaan, kruunaten kaiken osallistumalla body fitnessin SM-kilpailuihin. Kokemusten, koulutusten, terapioiden ja iän tuomalla viisaudella, hän osaa kertoa jo jotain terveydestä, ja jopa sen takaisin saamisesta. Nykyään Helena on terve liikkuva äiti, joka vetää ravintovalmennuksia ja tekee vauvojen vyöhyketerapeuttisia hierontoja.

TERVEYTTÄ JA ELÄMÄNILOA KULTAISTA KESKITIETÄ KULKIEN

Kuka teki syömisestä niin hankalaa? Yleensä me itse. Jokainen meistä tietää lautasmallin, mutta kovin moni sillä kikkailee paremman terveyden tai hoikemman ja vahvemman kehon toivossa. Normaalista on jo tullut epänormaalia, ja ahdistus ruokavalioiden viidakossa kasvaa. Katsotaan kellosta, milloin pitää syödä ja liikkua. Otetaan mallia sosiaalisesta mediasta miltä pitäisi näyttää, ja mitä pukea päälle. Katsotaan kellosta, onko tullut nukuttua hyvin, ja miten pirteänä päivään lähtee.  Koitettaisiinko hieman höllätä, ja normalisoida elämää?

 

MARKUS LEHTONEN

Kiropraktikko, Liikunnanohjaaja, Personal Trainer (FAF, FISAF)

 

Kiropraktikko Markus Lehtonen on toiminut yli 20-vuotta terveyteen liittyvien asioiden parissa ja hän on työkseen hoitanut ja ohjannut ihmisiä. Ennen Kiropraktikon koulutusta, Markus on toiminut pitkään liikunnanohjaajana ja Personal Trainerina. 

 

ALASELKÄKIPU JA VÄLILEVYJEN RAPPEUMA

Välilevyjen eriasteinen rappeutuminen on hyvin yleinen syy alaselkäkipuun. Puhutaan välilevyperäisestä kivusta. Luennolla käydään läpi, mitä välilevyjen rappeutuminen tarkoittaa, mistä se johtuu ja mitä sille voi tehdä.

 

MIA LAAKSO

LitM

 

Mia on koulutukseltaan liikuntafysiologi ja hän toimii ravitsemusasiantuntijana urheilijoiden ja liikkujien parissa. Oman yrityksensä, Sportvalleyn kautta hän toimii myös kouluttajana ja luennoitsijana. Fokuksena on ravitsemus ja ravinnon vaikutukset kilpaurheilussa. Mian kiinnostusi ravitsemusta kohtaan alkoi nuoruudessa, jolloin hän kilpaili taitoluistelussa. Nykyään hän harrastaa enimmäkseen voimaharjoittelua.

 

LIIKKUJAN RAVITSEMUS

Nykyään ravitsemukseen liittyvää informaatiota on paljon ja luotettavaa tietoa voi olla vaikea löytää. Luento nojaa tutkittuun tietoon ja keskitymme erityisesti liikkujan ravitsemukseen. Mitä erityispiirteitä kuntoilijan ravitsemuksessa on? Entä mitkä ravintolisät ovat hyödyllisiä? Voiko syömiseen liittyvää huuhaata tunnistaa jollakin tavalla?

 

MIIA MOISIO

Tunnelukkoterapeutti ja tietokirjailija

 

Miia Moisio on tunnelukkoterapeutti, pappi ja tietokirjailija. Miia on hyvinvointialan yrittäjä, jonka lähestymistapa hyvinvointiin on kokonaisvaltainen. Moisio on kirjoittanut neljä Otavan Hidasta elämää-sarjassa ilmestynyttä tietokirjaa: Toivon kirja masennuksesta, Lupa surra, Häpeästä valoon ja Masennus ja tunnelukot.

 

VÄSYTTÄÄ, UUVUTTAA, AHDISTAA, MASENTAA? - MISTÄ VOI OLLA KYSYMYS?

Luennolla tarjotaan monipuolinen mahdollisuus pohtia sitä, mitkä asiat omassa elämässä aiheuttavat epätasapainoa ja erilaisia oireita, sekä sitä, miten omaa hyvinvointia voi kokonaisvaltaisesti korjata ja tukea, jotta voisi voida paremmin.

 

Kuva: Kirsti Kivimäki

MINNA MARTIN

Psykologi, kouluttajapsykoterapeutti

 

Minna Martin on voimistellut lapsuudesta asti. Ensimmäisiltä ammateilta hän on fysioterapeutti ja liikuntaryhmien ohjaaja. Myöhemmin psykologina ja psykoterapeuttina hän on säilyttänyt elävän suhteen kehollisuuteen. Kehon ja mielen yhteys ja ryhmien kanssa työskentely ovat hänelle tärkeitä työotteita.

 

MIELELLÄNI KEHOSSANI

Rauhallinen suhde itseen ja omaan kehoon on hyvinvoinnin perusta. Itsensä hyväksyminen on kuitenkin monille vaikeaa. Luennolla kuvataan sitä, miten ihminen luo vuorovaikutuskokemusten kautta kehosuhdettaan läpi elämän. Sisäistetty kehosuhdeperintö muuttuu vähitellen malliksi, miten suhtautua omaan kehoon ja se voi vaikuttaa yllättävän voimakkaasti pitkälle aikuisuuteen ja jopa läpi elämän, ellei sitä pysähdy tietoisesti tarkastelemaan ja ravistelemaan lempeästi. Luennolla saa vinkkejä siihen, miten kehosuhdettaan voi työstää myötätuntoisempaan suuntaan, sekä miten oppia mielentämään suhdetta omaan kehoon.

 

Kuva: Esa Piiroinen

MIRKA KATAJISTO & MARIA JOKELA

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti

 

Mirka ja Maria ovat äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutteja ja heidän intohimonaan on auttaa synnyttäneitä naisia pääsemään eroon lantionpohjan oireista, jotta he voivat liikkua ja nauttia elämästä itsevarmasti omaan kehoonsa luottaen. Vastaanottotyön lisäksi Mirka ja Maria pitävät valmennuksia ja kouluttavat terveydenhuollon ammattilaisia opiskellen myös itse jatkuvasti uutta. “Emme ole tyypillisiä “pimpin puristelu -ohjeita” jakavia fysioterapeutteja vaan kokonaisvaltaisesti synnyttänyttä ymmärtäviä ja out-of-the-box -ratkaisuja hakevia alamme asiantuntijoita.”

 

LIRAHTAAKO LIIKKUESSA? 3 ASKELTA, JOIDEN AVULLA PÄÄSET EROON VIRTSANKARKAILUSTA

Luennolla äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutit paljastavat suurimmat virheet, jotka johtavat virtsankarkailun jatkumiseen, vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo useampia vuosia. Luennolla opit, mitä yksinkertaisia muutoksia tekemällä lantionpohjasi pystyy toimimaan niin kuin sen kuuluukin toimia, ja pystyt liikkumaan ja nauttimaan elämästäsi ilman häpeää ja pelkoa lirahtelusta.

 

MIRVA MAINE

Perhepsykoterapeutti, työnohjaaja, certified executive and mentor coach, toimitusjohtaja Juju Works Oy

 

Mirva on työelämän kehittäjä ja innostaja, jolla on vuosien kokemus työskentelystä yritysten ja yhteisöjen hyvinvoinnin, työkyvyn ja valmennuksen parissa. Mirva uskoo, että jokainen meistä haluaa tehdä merkityksellistä ja tuloksellista työtä.

 

JOHDA ITSESI KOHTI PAREMPAA ARKEA

Itsensä johtaminen ei tarkoita itsensä pakottamista hampaat irvessä kuntosalille tai ahdistavaa urakehittymisvaadetta, vaan ennen kaikkea sen pohtimista, mihin haluaa käyttää ne tunnit päivässä ja viikossa, mitä sinulla on käytettävissäsi. Tule oppimaan ajankohtaisimmat ja toimivimmat vinkit oman arjen ja itsesi johtamiseen!

 

MONNA PURSIAINEN

Hyvinvointialan ammattilainen, somevaikuttaja, personal trainer, life coach

 

Monna Pursiainen on yksityisyrittäjä, hyvinvointialan ammattilainen, LCF Life Coach ja äiti. Monna tarttuu asioihin positiivisuuden kautta ja haluaa motivoida ihmisiä hyvinvointiin hyvällä mielellä. Monna haluaa kannustaa ihmisiä rakastamaan itseään ja hyväksymään itsensä. Liikunta-alalla hän on ollut töissä pian 20 vuotta. Maalaisjärki ja keskitie on Monnan lempisanoja monessa asiassa, vaikka toisaalta Monna tuntee itse täysillä ja rakastaa maailman kaikkia värejä! Tasapaino on a ja o; karkkia ja treenaamista hyvässä combossa.

 

UPEA MINÄ

Itsetunto on perusta, jonka päälle meidän pitäisi pystyä rakentamaan elämämme. Miksi niin usein soimaamme tai vähättelemme itseämme? Miksi on niin vaikea kehua itseään tai nähdä itsessään hyvää? Tule Upea minä -luennolle kuulemaan miten voit parantaa omaa itsetuntoasi.

 

NIINA SAINIUS

Esiintymisvalmentaja

 

www.vaikutaoikein.fi

 

NYT ON SINUN VUOROSI LOISTAA ESIINTYMISTILANTEISSA!

Haluatko oppia miten esiintymistilanteissa voit helposti lisätä niin viestiisi kuin asiantuntijuuteesi vaikuttavuutta? Tiedätkö miten esiintymisjännityksen saa muutettua innostukseksi? Lupaan, että luennon jälkeen sinulla on askelmerkit estradille, jotka vapauttavat sinun persoonasi loistoon! Esiintyminen vaikuttavasti on taito, jonka jokainen voi oppia nopeasti. Tule kuulemaan ja kokeilemaan miten saat asiantuntijuutesi loistamaan esiintymistilanteissa, olipa sinulla kuulijoita 3, 30 tai 300.

 

REBEKKA JAAKKOLA

Hyvinvointi- ja liikuntavalmentaja

 

Hyvinvointi- ja liikuntavalmentaja Rebekka Jaakkola on toiminnallista liikuntaa tarjoavan CrossFit Kirkkonummen ja verkkovalmennusyritys Vahva elämän perustaja. Jaakkola on entinen poliisi ja rauhanturvaaja, ja toiminut Naisten Kympin virallisena valmentajana vuodesta 2021. Jaakkolan valmennusfilosofian kulmakivinä on liikunnan ilo, armollisuus ja motivaation ylläpitäminen. Jaakkola on erikoistunut ruuhkavuosia ja kuormittavaa elämää elävien naisten valmentamiseen.

 

LIIKUNNALLINEN ELÄMÄ KOKO LOPPUELÄMÄKSI – ONNISTUMISEN AVAIMET

Rebekka Jaakkola kertoo luennolla kolme avaintekijää, joiden avulla kenen tahansa on mahdollista saavuttaa liikunnallinen elämäntapa. Luento on suunniteltu erityisesti hektistä elämää ja ruuhkavuosia eläville, sekä kaikille joista tuntuu, että elämä on yhtä suorittamista päivästä toiseen.

 

RENJA REENPÄÄ

MSc in Economics, Mentor Masterclass Life coach, ICH Clinical Hypnotherapist, Erätauko facilitator

 

Renja Reenpää on kyvykkyyden kasvattamiseen keskittyvä ihmisasiantuntija. Koulutukseltaan valmentaja, ekonomi, kliininen hypnoterapeutti, fasilitoija ja näyttelijä. Hänen käytännönläheiset ja kokonaisvaltaiset luentonsa laittavat ajatukset hyrräämään ja tekevät tilaa muutokselle. Hän on onnellisesti naimisissa ja kahden valloittavan, omapäisen lapsen äiti. Vapaa-aikansa hän viettää perheen lisäksi mieluiten lukemalla tai joukkuelajien parissa.

 

LÖYDÄ SISÄINEN PALO KUNTOILUUN - ALITAJUINEN MIELI VOIMAVARANA

Mitä jos liikkumaan lähtö tuntuisi itsestään selvältä, helpolta ja innostavalta? Kuinka kääntää esteet voitoiksi ja huomata tekosyiden hävinneen tuhkana ilmaan. Ei tulisi lopahduksia, vaan into ja säännöllisyys jatkuisivat. Luennolla tutustutaan sisäisiin motivaatiotekijöihin ja tehdään hypnoterapeuttinen keskittymisharjoitus.

 

RIIKKA PAJUNEN

Työelämä ja hyvinvointivalmentaja

 

Riikka on kokenut työelämä- ja hyvinvointivalmentaja ja opas omannäköiseen elämään. Hän luotsaa suosittua 7 askelta unelmatyöhön -valmennusryhmää ja valmentaa yrityksissä. Hän rakastaa työskennellä sen eteen, että jokaisella olisi rohkeutta elää omannäköistä (työ)elämää hyvinvointia vahvistaen. Hän löysi oman unelmatyönsä työuupumuksen ansiosta ja uskoo kriisienkin olevan portteja omiin unelmiin. Kutsu Sun Voimaa -retriitit ovat Riikan toinen intohimo. Riikan valmennukset ovat mukaansatempaavia, innostavia ja käytännön työkaluja antavia. Aiemmin hän toimi kansainvälisissä HR-rekrytointi ja uravalmennustehtävissä yhteensä jo 20 vuoden ajan. Tutustu lisää: www.riikkapajunen.fi

 

7 ASKELTA UNELMATYÖHÖN – ROHKEASTI HYVINVOIVAA TYÖELÄMÄÄ

Oletko töissä, mutta jokin ei ole kohdallaan? Kenties työ väsyttää liikaa, tuntuu merkityksettömältä tai innostus puuttuu? Oletko tullut siihen pisteeseen, että nyt on tehtävä asialle jotain? Kutkuttaako uuden suunnan ja unelmatyön löytäminen tai yrittäjänä toimiminen? Haluatko olla tyytyväinen, innostunut ja hyvinvoiva työelämässäsi? Oman näköisen työelämän haltuunotto edellyttää rohkeutta, tukijoukkoja ja käytännön työkaluja etenemiseen. Kaikkea näitä saat tässä innostavassa workshopissa, jonka jälkeen et enää ajattele kovin rajoittuneesti siitä, mikä sinulle on mahdollista työelämässä!

 

SANNA MÄKELÄ

Purentalihasvaivoihin erikoistunut koulutettu hieroja, tuki- ja liikuntaelinklinikka Terveyspankin yrittäjä

 

Sanna on positiivisella asenteella yritystään tuki- ja liikuntaelinklinikka Terveyspankkia eteenpäin luotsaava terveydenhuoltoalan ammattilainen, joka kokee elämäntehtäväkseen muuttaa maailmaa paremmaksi yksi ihminen ja yksi kokemus kerrallaan. Hän rakastui ryhmäliikuntaan vuonna 2009 urheilu-uransa jälkeen ja on siitä asti tehnyt työtä liikunnanohjauksen, terveyden ja hyvinvoinnin parissa. Koulutettuna hierojana Sanna on erikoistunut hoitamaan mm. purentalihasvaivojen ja leukanivelen toimintahäiriöitä, urheiluvammoja, lantionpohjan toimintahäiriöitä sekä odottavia & synnyttäneitä äitejä. Tutustu lisää: www.terveyspankki.fi. Somesta voit seurata matkaani kohti SuperTreenejä @terveyspankki

 

PURENTALIHASTEN OIREILU – TUNNISTAMINEN JA OMAHOITO

Purentalihaksiston kireydet ja kiputilat ovat melko yleinen vaiva, jotka voivat aiheuttaa arkea haittaavia oireita, kuten pään ja kasvojen alueen säryt, tinnitus tai hampaiden narskuttelu. Purentalihaskireyksien tunnistamisella ja omahoidolla voidaan auttaa rentouttamaan niska-hartiaseudun ja purennan lihaksia ja näin vähentämään kipua ja oireilua. Luennolla käymme läpi oireistoa, syntymekanismeja ja omahoitoa konkreettisilla esimerkeillä hierontaotteista, joilla voit omia purentalihaksiasi käsitellä. Samalla saat keholle stressiä rauhoittavia hengitysharjoitteita. Tervetuloa oppimaan lisää omasta kehostasi!

 

SUSANNA ALHONKOSKI

Seksuaaliterapeutti, Kätilö, Licensed practitioner of NLP™

 

Susanna suhtautuu lempeän sensitiivisesti ihmisyyteen ja yrittäjänä hän tukee päivittäin asiakkaitaan kulkemaan rohkeasti kohti omannäköistä elämää ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Seksuaaliterapeuttina Susanna toivoo, että jokainen osaisi suhtautua itseensä arvostaen sekä kykenisi nauttimaan siitä, mitä elämä matkallaan tarjoaa. Haasteidenkin keskeltä hän haluaa nähdä asioiden positiiviset puolet sekä ajattelee, että jokainen keho, mieli ja elämä on ainutlaatuinen ja upea.

 

SEKSUAALISUUS JA NAUTINTO ARJEN VOIMAVARANA

Seksuaalisuus ei ole irrallinen osa sinua, vaan se kulkee mukanasi päivittäin, joka hetki. Se mahdollistaa sinulle kyvyn nauttia, tuntea ja kokea - olla juuri sellainen kuin olet. Tiesithän, että sinulla on päivittäin kyky pysähtyä erilaisten nautintokokemusten äärelle? Ruuhkaisen arjen keskellä se voi olla vaikeaa, vaikka nautinto mahdollistaa sinulle energiaa ja voimaa arkeen. Tällä luennolla emme puhu seksistä, vaan puhumme siitä, miten sinä opit nauttimaan omasta seksuaalisuudestasi ja kääntämään arjen pienet nautinnon kokemukset voimavaraksi.

 

TOMI HAUSTOLA JA HEIKKI VILJA

Tomi Haustola: stand up -koomikko, käsikirjoittaja

Heikki Vilja: stand up -koomikko, näyttelijä, käsikirjoittaja

 

Stand up -koomikot Tomi Haustola ja Heikki Vilja ovat molemmat TV:sta sekä keikkapaikoilta ympäri Suomen tuttuja stand up -koomikoita. 

 

TOMI JA HEIKKI STAND UP-SHOW

Tomi Haustola ja Heikki Vilja tekevät paluun ja tuovat yhteisshownsa takaisin Supertreeneihin! Tervetuloa!

 

TUIJA LEHTINEN

VTM, aikuispedagogi, hyvinvointivalmentaja yrityksessä hyvinvointivalmennukset.fi

 

Hyvinvointivalmentaja ja -ohjaaja Tuija Lehtinen toimii valmentajana, asiantuntijana ja luennoitsijana sekä yksilöille, yhteisöille ja erityisesti työyhteisöille. Hän toimii myös monialaisena aikuisopettajana. Tuija pyrkii auttamaan muitakin oppimaan hellittämään ja toisaalta tekemään ja pitämään rajoja silloin, kun siihen on tarve. Tuijan lähestymistapaa hyvinvointiin kuvaa avarakatseisuus, poikkitieteellisyys ja holistinen ihmiskäsitys. Tuija on auttanut monia urheilijoita ja tavallisiakin pulliaisia saavuttamaan näiden mainittujen hyvinvoinnin osatekijöiden välillä tasapainon ja saamaan sillä tavoin enemmän irti suorituksistaan ja yltämään tavoitteisiinsa.

 

RELAA ITTES!

Onko mieleesi tullut, että stressi saattaa olla syynä, että et onnistu pudottamaan painoasi? Stressi on usein myös syynä siihen, että kehitys on pysähtynyt liikuntaan ja treeniin liittyvien tavoitteidesi suhteen. Mitä tehdä silloin kun kehitys junnaa tai paino ei laske. Luennon punainen lanka on siinä, että opit ymmärtämään stressiä ja sitä kautta hallitsemaan sitä. Miksi stressi on hyvä asia, mutta miksi on myös hyvä oppia hallitsemaan sitä? Mitä tehdä silloin kun tuntuu siltä, että stressi muuttuu haitalliseksi? Miten ylipäätään tiedostaa milloin stressi on muuttunut haitalliseksi, tai milloin uni ei enää ole laadukasta ja palauttavaa? Luennolla tutustutaan myös muutamiin stressin haltuunottokeinoihin.

 

VALPURI SEIKKULA

Fysio- ja uroterapeutti, lehtori

 

Fysio- ja uroterapeutti, fysioterapian Lehtori Laurea AMK. Pitkä ura lantionpohjan kuntoutuksesta sekä erikoissairaanhoidossa että omalla vastaanotolla Auraklinikalla. Suomen Lantionpohjan Fysioterapeutit ry:n Puheenjohtaja

 

LANTIONPOHJA JA LIIKUNTA

Lirahtaako liikkuessa? Tuntuuko lantionpohjassa kipua? Tihentynyttä virtsaamisen tarvetta? Lantionpohjan lihakset - misä nee o? Apua... kelle tästä kehtaa puhua?

 

VILLE RINTALA

RR Training Turku päävalmentaja

 

Ville on toiminut ammattivalmentajana yli 10 vuotta. Hän toimii niin kuntoliikkujien, kuin myös ammattiurheilijoiden valmentajana. Ammattiurheilijoiden (UFC,Olympia, NHL ja MM tason urheilijat) kautta Ville on tutustunut palautumisen sekä treenaamisen eri osa-alueisiin. Hän on rakentanut toimivat kokonaisuudet niin maksimaalisen harjoittelun, kuin myös maksimaalisen palautumisen optimoimiseen. Usein puhutaan ylitreenaamisesta, mutta suurimmalla todennäköisyydellä todellisempi termi onkin alipalautuminen. 

 

AKTIIVINEN PALAUTUMINEN

Luennon keskiönä on palautumisen hallinta niin aktiivitreenarille, kuin myös arjen sankarille eli kuntoliikkujalle. Palautuminen on avainsana nykypäivän hektisessä elämäntyylissä. Työmaailma, sekä arjen askareet menevät nykymaailmassa jatkuvasti nopeatempoisempaan suuntaan, jolloin arjesta tulee pelkästään suorittamista. Stressitasot nousevat, jolloin rauhoittuminen on entistä vaikeampaa sisäisten ja ulkoisten häiriötekijöiden vuoksi. Luennolla käydään läpi aktiiviseen palautumiseen auttavia liikkuvuutta sekä kehonhuoltoa koskevat asiat, kylmä-kuuma terapia sekä muut erilaiset tekniset laitteet, jolla jokainen ihminen pystyy palautumaan ja purkamaan stressiä.

 

WILMA TUOMINEN

Raittiusvaikuttaja Sobermimmi, tanssija

 

Wilma Tuominen, Sobermimminä tunnettu somevaikuttaja, intohimoinen tanssija ja yrittäjä, joka puhuu raittiuden puolesta sober curious -ilmiön innoittamana. Vaikuttajana ja puhujana Wilma haluaa kannustaa suhtautumaan raittiuteen uteliaisuudesta ja miettimään alkoholivapaan elämän positiivisia vaikutuksia. Nollaamista, euforiaa, tunteiden käsittelytaitoja ja uusia ihmissuhteita löytyi muun muassa tanssiharrastuksesta, joka auttoi Wilmaa innostumaan sober curious -ajattelutavasta ja elämään täyttä elämää päihteistä vapaana.

 

SOBER CURIOUS - TÄYTTÄ ELÄMÄÄ ALKOHOLIVAPAANA 

Miten elämä muuttuu, kun vähentää alkoholin käyttöä? Tutustu maailmanlaajuiseen sober curious -ilmiöön, joka kannustaa pohtimaan omaa suhdetta alkoholiin rennolla otteella.