luennot 2020

Klikkaamalla kuvaa ohjelma aukeaa uuteen välilehteen tarkempana.

 

 

SONJA KUMLANDER (korvaa RONNIE  GRANDELL:n, joka estynyt tulemaan tapahtumaan )

Olen ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista alati uudestaan innostuva työterveyspsykologi, myötätuntotutkija ja juristi. Vastaanottotyön ohella valmistelen itsemyötätuntoon liittyvää väitöskirjaa. Näen myötätunnon valtaisana käyttövoimana, josta voimme ammentaa hyväntahtoisuutta, tukea ja turvaa silloin, kun meillä on vaikeaa. Innostun myös kehon ja mielen välisen yhteyden lempeästä, uteliaasta sekä hyväksyvän tietoisesta ”ihmettelystä” osana hyvinvoinnin tukemista. Tunnen syvää kiitollisuutta saadessani tehdä työtä, jossa voin kohdata, kuunnella ja koskettua, sekä ihastella kaikkea sitä hyvää, mitä meissä jokaisessa on. Itselleni tärkeitä hyvinvoinnin kivijalkoja ovat meditaatio, hiljaisuus ja toiset ihmiset, jooga, tanssi sekä erinäiset muut tietoisen läsnäolon & lempeän liikunnan muodot.

 

IRTI HAITALLISESTA ITSEKRITTIKISTÄ – kohti myötätuntoista minäsuhdetta!

Luennolla lähestymme niin itsekritiikin kuin itsemyötätunnonkin käsitteitä pysähtyen mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi kritisoimme itseämme? Mitä seurauksia jatkuvalla itsen ”sättimisellä” voi olla? Entäpä mitä itsemyötätunto oikein tarkoittaa? Miten itsemyötätuntoa voi harjoittaa?

Luennolla tutustumme myötätuntoon myös kokemuksellisten harjoitusten kautta.

Sydämellisesti tervetuloa sellaisena kuin olet!

 


 

Sonja Kumlander

JAANA HAUTALA, valmennus- ja NLP-kouluttaja, kirjailija, puhuja

Olen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin väsymätön puolestapuhuja! Ydinosaamistani on mentaalivalmennus ja työelämässä menestyjän taidot – itsetuntemus, henkinen suorituskyky, stressinhallinta ja palautuminen sekä vuorovaikutus alati muuttuvassa ympäristössä. Vaimennukseni ja luentoni innostavat ja oivalluttavat sekä jättävät vahvan läsnäolon ja luottamuksen jälkeensä. Olen ollut mukana viimeisen kymmenen vuoden aikana yli sadassa organisaatiossa parantamassa ja kehittämässä työelämää. Olen ollut tuomassa inhimillistä kilpailukykyä, jossa ihmisyys on keskiössä. Tuon rohkeutta, innovatiivisuutta ja erilaista näkemystä henkilöstön hyvinvoinnin uudistamiseen sekä parempaan toimintakykyyn ja yhdessä ajattelemiseen.

Valmennan ja koulutan ihmisiä ympäri Suomea.  Intohimoni ovat ihmiset sekä uudistuminen ja koulutan myös metataitoja sekä ratkaisukeskeistä valmennusta ja NLP:tä. Teen yhteistyötä osaavien ja luotettavien valmennuskumppaneiden kanssa: verkoston avulla palveluni ovat käytössä myös isommissa hankkeissa ja koko Suomessa.

AIVOKUNTO - PAREMPAA PALAUTUMISTA JA STRESSINHALLINTAA

Luento antaa konkreettisia työkaluja: miten omaa palautumista, stressinhallintaa ja paineensietokykyä voi parantaa ja kuormitusta helpottaa. Tuon mukaan mielentaidot, ajattelun johtamisen sekä uusimman aivotutkimuksen siitä miten ymmärretään kuormitustekijöitä. Miten saadaan lisää  suorituskykyä vauhdin keskellä? Oivallukset ovat interaktiivisen luennon jälkeen helppo jakaa omiin toimintamalleihin. Voimavarat löytyvät tänä päivänä olemassa olevien voimavarojen monipuolisemmasta hyödyntämisestä, palautumisen sekä kuormituksen tasapainosta, aivokunnosta sekä vuorovaikutus- ja tiimityötaidoista.

 


 

Jaana Hautala

SARI HAVAS, näyttelijä, kouluttaja

Sari on tunnettu näyttelijä sekä vuorovaikutuskouluttaja. Hän myös kirjoittaa näytelmiä ja kolumneja.

VIRTAA VUOROVAIKUTUKSEEN

Kohtaaminen on vaikuttumista ja vaikuttumista. Parhaimmillaan me annamme virtaa ja iloa toisillemme!

 


 

Sari Havas Kuva:Lasse Lecklin

NANA HEIKKILÄ, hyvinvointialan yrittäjä, valmentaja

MITEN ONNISTUA PAINONPUDOTUKSESSA PYSYVÄSTI PIENILLÄ MUUTOKSILLA?

Oletko yrittänyt pudottaa painoa tiukan itsekurin ja tahdonvoiman avulla, jolloin sinulle on voinut tulla liiankin tutuksi nälkähuuruissa heiluminen ja tuntien hikirääkit? Alkuun paino on ehkä kääntynyt laskuun, mutta niin kävi myös mielialallesi ja yleiselle jaksamiselle ja hyvinvoinnille? Karistetut kilot palasi maitojunalla takaisin, virkeä mieliala ei?

Eikö olisi ihanaa, jos tällä kertaa painonpudotus toteutuisi helpommin, hyvillä ja palkitsevilla fiiliksillä, ja saavutetut tulokset pysyisivät? Tule kuuntelemaan miten onnistut pysyvässä painonpudotuksessa, ilman hampaiden kiristelyä, ilon ja hyvän fiiliksen kautta!
 

 


 

Nana Heikkilä

MARI HIMANKA, ryhmäliikuntaohjaaja, PT, korut, yrittäjä

Mari on kokenut liikunta-alan ammattilainen. Ryhmäliikuntaohjaajana hän on toiminut yli 25 vuoden ajan. Marin mottona on "Pienikin liike riittää". Mari on helposti lähestyttävä, rento ja energinen aikuinen nainen. MarinMetodit yritys tuottaa ryhmäliikjntatuntien lisäksi pieneyhmävalmennuksia ja vastapaonoksi liikunnslle Mari suunnittelee ja valmistaa HimMari-koruja, jotka liittyvät ihmisen kokonsisvaltaiseen hyvinvointiin myös vahvasti mielen tasolla.

PIENIKIN LIIKE RIITTÄÄ

Toiminnallisen luennon aikana ihanaa kehonhuoltoa gua sha- krapan avulla.
Vinkkejä arkeen: kuinka paljon voi hoitaa itseään työpäivän aikana pienin jutuin.

 


 

Mari Himanka

MARIA JOKELA,  äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti

Maria on äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, joka on erikoistunut naisten hoitoon koko elämänkaaren ajan sekä erityisesti raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Naisten lisäksi Maria hoitaa myös vauvoja. Maria luotsaa naisten ja perheiden hyvinvoinnin parissa työskentelevistä ammattilaisista koostuvaa yritystä nimeltään Yhdessä Äitiys- ja perhepalvelut. Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapian ja vauvojen hoidon maailmaan Marian on kuljettanut omat haasteet synnytyksestä palautumisessa sekä vauvavuodessa. Jatkuva kouluttautuminen on Marialle tärkeää, koska uutta tietoa tulee jatkuvasti kokonaisvaltaisesta kehon kuntouttamisesta. Terapiassa Marialle on tärkeintä, että ihminen tulee kuulluksi ja huomioiduksia kokonaisuutena.

MIRKA KATAJISTO, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti

Mirka on äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, joka tekee asiakastyön lisäksi myös ryhmien ohjausta ja pitää workshoppeja erityisesti synnyttäneille naisille. Mirka on itse kolmen lapsen äiti, ja osaa suhtautua raskauteen, synnytykseen ja sen jälkeiseen aikaan ammattitaidon lisäksi myös omien kokemustensa kautta. Ohjauksessaan Mirka on tarkka mutta lempeä, ja painottaa kehon tasapainottamisen lisäksi rutiinien ja riittävän harjoittelun merkitystä esim. lantionpohjan toimintahäiriöiden tai vatsalihasten erkauman kuntoutuksessa.

 

LIIKKUVAN NAISEN LANTIONPOHJA JA KESKIVARTALO

Mitä liikkuvan naisen tulisi huomioida, jotta keho toimii ja voi hyvin? Luennolla puhumme asennon, hengityksen, lihaskireyksien, arpien sekä hormonitoiminnan merkityksestä lantionpohjan ja keskivartalon toimintaan. Tavoitteenamme on, että jokainen osallistuja pystyy myös itse arvioimaan, jos liikkuminen on omalle keholle liian kuormittavaa.

6 VINKKIÄ TOIMIVAAN LANTIONPOHJAAN

Lantionpohjan lihaksilla on koko kehon ja mielen hyvinvointiin perustavanlaatuinen merkitys. Siksi jokaisella naisella tulisi olla mahdollisuus löytää nämä piilossa olevat lihakset ja tietää, miten niistä parhaiten pitää huolta.  Emme tavoittele tiukkaa lantionpohjaa, koska siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Mutta mitä sitten kannattaa tavoitella? Tule mukaan workshopiin, niin tiedät! Me kerromme kiertelemättä ja kaartelematta mitä sinun kannattaa huomioida pitäessäsi huolta koko kehosi perustuksesta.

VATSALIHASTEN ERKAUMA – MITÄ HUOMIOIDA LIIKKUMISESSA?

Suorien vatsalihasten erkaumasta löytyy paljon tietoa, mutta iso osa tästä tiedosta on jo vanhentunutta. Työpajassa rikomme myyttejä ja tarjoamme sinulle uusimman tiedon erkaumasta. Työpajan aikana käymme läpi mitä vatsalihasten erkauma tarkoittaa, miten omaa erkaumaa voi arvioida ja mitä asioita kannattaa huomioida liikkumisessa.

Työpajan tavoitteena on, että jokainen osallistuja tietää, mitä omassa liikkumisessaan kannattaa huomioida, jos oma keskivartalo ei toimi vielä parhaalla mahdollisella tavalla. Teemme käytännön harjoitteita, joista hyötyvät kaikki, jotka haluavat ymmärtää vatsalihasten toimintaa ja löytää yhteyden keskivartalon syviin lihaksiin. Harjoitteiden lisäksi kurkistamme myös parin osallistujan keskivartalon lihasten toimintaa kuvantavan ultraäänen avulla.

 


 

Maria Jokela
Mirka Katajisto

JANNE JYLHÄ, erityisluokanopettaja, PT, kouluttaja

Janne Jylhä on työskennellyt pitkään erityisluokanopettajana ja kouluttanut mm. koulujen henkilökuntaa aggressiivisen henkilön kohtaamiseen. Janne on aiemmin toiminut pitkään järjestyksenvalvontatehtävissä lukuisissa ravintoloissa ja tapahtumissa.

AGGRESSIIVISEN HENKILÖN KOHTAAMINEN

Työkaluja aggressiivisen henkilön kohtaamiseen. Aggressiivisen tunnistaminen, vuorovaikutus ja rauhoittava toiminta.

 


 

Janne Jylhä

TEEMU KARPPINEN, stressinhallinnan ja henkisen suorituskyvyn ammattivalmentaja

Teemu Karppinen on Suomen Mentoritiimi Oy:n koulutuksista vastaava johtaja sekä henkisen ja fyysisen suorituskyvyn vahvistamiseen, stressinhallintaan, itsensä johtamiseen sekä aikaansaamiskyvyn parantamiseen erikoistunut ammattivalmentaja. Hän on valmentanut yli 14 vuotta ja hänellä on kaiken kaikkiaan jo yli 10 000 valmennusta takana. Lisäksi hän on kouluttanut yhdessä Harri Gustafsbergin (FT) yli 100 stressinhallinnanvalmentajaa Suomeen.

Suosituille valmennuksille on ottanut osaa jo satoja eri alojen ammattilaisia mm. suuryritysten johtajia, huippu-urheilijoita ja valmentajia. Teemu on valmentanut paljon eri organisaatioissa Suomessa ja ulkomailla niin johtoryhmiä kuin henkilöstöjä.  Liiketalouden Merkonomi ja Tradenomi tutkintojen lisäksi hän on Mind Coach® Certified Trainer, MB-Master Coach ja TL-Personal Trainer.

Vuoden 2018 parhaaksi bisneskirjaksi valitussa Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirjassa Tilannetaju – Päätä Paremmin Teemu toimii asiantuntijana energiatasojen maksimoinnissa ja tapojen rakentamisessa.

Teemu on rakentanut yhdessä Harri Gustafsbergin, Toronton yliopiston psykologian professorin Judith Andersenin ja Oregonissa toimivan psykiatrin Joseph Arpaian kanssa stressi- ja resilienssivalmennuksen, jota he kouluttavat hyvin monen eri alan organisaatioille. Vuonna 2020 kyseinen valmennus julkaistaan myös kuluttajille on-line muodossa.

Teemun valmennusfilosofian mukaan hyvä elämä on hyvinvoivan ihmisen sivutuote. Henkilökohtaisen hyvinvoinnin eli yksilön tasonnoston kolme tärkeintä elementtiä ovat vahva fyysinen, henkinen ja sosiaalinen suorituskyky.

”Valmentamaan oppii valmentamalla ja jokainen valmennettava on yksilö, siksi valmentajan kokemuksen tärkeyttä ei voi koskaan korostaa liikaa. Lisäksi tueksi tarvitaan paljon tutkittua tietoa, kokonaisuuden hahmottamista sekä aitoa vuorovaikutusta”.

STRESSINHALLINTA JA MIELEN TREENAAMINEN KÄYTÄNNÖSSÄ

Tule kuuntelemaan kuinka stressinhallinta ja mielen treenaaminen onnistuu käytännössä. Moni meistä tietää tänä päivänä miten fyysisestä hyvinvoinnista pidetään huolta ja mitä terveelliset elämäntavat tarkoittavat. Harvempi meistä tietää kuinka henkisestä hyvinvoinnista pidetään huolta ja miten ihmismieli toimii. Luennolla pureudutaan neljään eri väylään, jolla treenaamme omaa mieltä vahvemmaksi ja hallitsemme stressiä paremmin. Luennon aikana kuulija oppii ymmärtämään stressin fysiologiaa tieteen näkökulmasta ja erottamaan erilaiset stressityypit, analysoimaan omaa tilaa, sekä suhtautumaan uudella tavalla stressaaviin tilanteisiin. Tervetuloa!

 


 

Teemu Karppinen

JARI KARPPINEN, fysioterapeutti, TtM

Jari on fysioterapeutti ja terveystieteiden maisteri ja työskentelee tohtorikoulutettavana Jyväskylän yliopistossa liikuntalääketieteen oppiaineessa. Jari on lisäksi suosittu ja monipuolinen eri liikuntalajien ohjaaja, jolla on yli 15-vuoden kokemus ohjaustyöstä. Ohjaajia Jari on kouluttanut niin Suomessa kuin ulkomailla. Työssään Jari pyrkii hyödyntämään viimeisintä tutkimustietoa eri aloilta ja tuomaan näyttöön perustuvaa toimintaa ryhmäliikuntamaailmaan.

KIISTELTY VENYTTELY - POSITIIVISET VAIKUTUKSET TOTTA VAI TARUA

”Muistathan venytellä!” on yksi liikuntakulttuurimme perusfraaseista. Venyttelyn ajatellaan vähentävän loukkaantumisriskiä, parantavan ryhtiä ja helpottavan kipua. Toisaalta osa terveys- ja liikunta-alan ammattilaisista kokee venyttelyn turhaksi tai jopa haitalliseksi. Mikä on totta, mikä tarua ja mistä tarvitaan lisää tietoa? Tällä tuoreinta tutkimustietoa pureksivalla luennolla perehdytään tähän kaikkeen.


 

Jari Karppinen

MARITA KARVINEN, Setan koulutusasiantuntija, VTT

Marita Karvinen toimii Setassa koulutusasiantuntijana sekä kouluttajana sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysymykset liikunnassa ja urheilussa ovat teemoja, joita hän haluaa edistää.

SUKUPUOLEN MONINAISUUS, SUKUPUOLINORMIT JA LIIKUNTA

Luennossa perehdytään sukupuolen moninaisuuteen; mitä se on ja mitä erilaisia identiteettejä se kattaa? Tarkastelemme myös sukupuolinormeja, jotka voivat rajoittaa ihan jokaisen elämää, mukaan lukien myös ns.  sukupuolienemmistöt. Linkitämme edellä mainitut teemat liikunnan ja urheilun maailmaan; mitä voimme tehdä, jotta jokainen voisi nauttia liikunnasta sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta riippumatta.

 


 

Marita Karvinen

TOMI KAUKINEN valtakunnan virallinen epäonnistuja, sarjayrittäjä, puhuja

Tomi Kaukinen puhuu negatiivisten ajatuksien muuttamisesta positiiviseksi inspiroivia puheita epäonnistumisen kääntämisestä onnistumiseen  kuten myös loppuunpalamisen anatomiasta.

MAAILMAN PARAS EPÄONNISTUJA, SE OLEN MINÄ

Miten epäonnistuin työelämässä ja yrittäjänä mutta silti menestyin.

 


 

KIM NYSTRÖM, Euroopan kovakuntoisin keski-ikäinen, yrittäjä, myyntijohtaja, valmentaja

Kim ei ole tavallinen viisikymppinen. Hän on asunut neljällä mantereella, käynyt yli 63 maassa, esiintynyt Sirkus Finlandiassa jonglöörinä, tehnyt pari täyspitkää Teraäsmies kisaa, voittanut 7 kultamitalia CrossFit Masters kisoista Suomessa ja Euroopassa, kiivennyt korkeilla vuorilla, tehnyt myyntijohtajan uraa, haastanut itseään ja toteuttanut unelmiaan. Hän on motivoiva ja innostava puhuja, jolta kuulijat saavat ajatuksia ja työkaluja joita he voivat hyödyntää omassa elämässään, ja on eläväesimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa oman vuoren valloittaminen ja unelmien toteuttaminen! Mikä on Sinun vuoresi?

FIT FOR FIFTY - MIKÄ ON SINUN VUORESI?

Mikä saa ihmisen kiipeämään yli 8000m korkealle vuorelle, ja voittamaan 7 peräkkäistä kultamitalia Euroopassa, viiskymppisenä? Luennon aikana Kim kertoo miten pysyä motivoituneena ja miksi kannattaa toteuttaa unelmiaan. Mikään ei ole mahdotonta!

 


 

Kim Nyström

MAARIT RANTALA, yrittäjä, myynnin ja markkinoinnin BBA, FM

Olen Huom! kiinteistönvälityksen osakas, jonka suurena intohimona on kodit ja asuminen. Haluan auttaa ihmisiä toteuttamaan kodinvaihtoon liittyviä unelmia. Asuntojen - ja kiinteistöjen myynti ja markkinointi sekä kotien maksimaalisen potentiaalin esille tuominen ovat minun erikoisalaani. Kirjoitan  myös Living with Maarit blogia, jossa pääsemme kurkistamaan erilaisiin koteihin ympäri Turun seudun aluetta. Lämpimästi tervetuloa mukaan! www.maaritrantala.fi IG ja FB @maaritrantalaliving

KATSAUS KEVÄTKOTITRENDEIHIN

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan kodin myyntiin- ja myyntisisustukseen liittyvistä asioista. Yhteistyökumppanina luennolla mukana sisustussuunnittelijat Elle ja Hanna Kangaslahti sisustusliike Uniikista Turusta.  Luennolla mukana GANT-home tuotteita, joihin pääsee tutustumaan. Jokaiselle osallistujalle yllätyskassi alennuskuponkeineen. 

 


 

Maarit Rantala

LAURA RUOTSALAINEN, ex-suorittaja

SUSANNA TILJANDER, ex-suorittaja

Me Ex-suorittajat, Laura ja Suski, olemme molemmat käyneet läpi vakavan työuupumuksen ja selviytyneet siitä.

JARRUTA AJOISSA - TUNNISTA TYÖUUPUMUKSEN OIREET

”Päässä sirisee ja töihin meneminen ahdistaa. Hiuksia lähtee, muisti pätkii, uni ei tule ja jatkuva flunssa vaivaa. Keho antoi meille monia hälytysmerkkejä, mutta emme osanneet ottaa niitä vakavasti.” Tunnista työuupumuksen oireet ajoissa, ennen kuin romahdus suistaa elämän raiteiltaan.

 


 

ex suorittajat

ANNA SAIVOSALMI, psykologian opettaja, bloggaaja, valmentaja, kirjailija

Anna Saivosalmi on nelikymppinen turkulainen psykologian opettaja sekä kirjailija. Aikuisiällä hyvinvointivalmentajaksi ja personal traineriksi kouluttautunut ja lapsiperhearkea elävä Anna ohjaa yksilöitä ja ryhmiä kunto- ja ravintoasioissa. Anna kirjoittaa suosittua hyvinvointiaiheista blogia ja instagramissa hänen kekseliäitä ja hauskoja kotitreenivideoitaan seuraavat kymmenet tuhannet ihmiset.

VARTTI RIITTÄÄ - VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN!

Onko vartin treenillä merkitystä? Miten päästä alkuun ja säilyttää motivaatio kotitreenaamiseen? Miten löytää tasapaino ja kultainen keskitie omaan elämään ja hyvinvointiin? Kun luopuu ylenpalttisista vaatimuksista huomaa, että vähemmän on todellakin enemmän.

 


 

Anna Saivosalmi

VEERA SALOKANGAS, yrittäjä, liikunnanohjaaja AMK, TtM

Veera Salokangas on hyvinvointialan ammattilainen ja yrittäjä. Hän on toiminut liikunta- ja hyvinvointialalla yli 20 vuotta. Työssään hän kouluttaa, luennoi ja toimii kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntijana eri kokoisissa organisaatioissa. Hänen luentonsa pohjautuvat tieteelle, pitkälle kokemukselle ja kuuulijoiden näkemyksille. Tule mukaan hakemaan energiaa, uusia polkuja hyvinvointiisi ja näkemään asioiden monia ulottuvuuksia!

MOKA ON LAHJA!

Teoriaa ja keskustelua epäonnistummisen kulttuurista työelämässä ja elämässä yleensäkin. Miksi meidän on niin vaikea tuntea epäonnistumisen jälkeisiä tunteita, jakaa niitä muiden kanssa ja oppia?

 


 

Veera Salokangas

HANNU-PEKKA SINERVÄ, FK, kokemusasiantuntija, Human Touch Manager

Psykologian ja kasvatustieteen asiantuntija, joka saa kuulijat ja näkijät mukaan osallistavalla ja demonstraatioita sisältävillä valmennusmenetelmillään. Elämänkokemus ja valmennuskokemus puhukoon puolestaan HP:n kohdalla!

ITSETUNTO HEILUTTAA SINUA - VAI SINÄ ITSETUNTOA?

Kenelle elät?  Olisiko jo aika löytää oma elämänpolkusi?  "Ei tartte kuule voida huonosti, ellei varta vasten halua!"

 


 

Hannu-Pekka Sinervä

MARI STARCK, työhyvinvointikouluttaja, luontoyhteysohjaaja, erä- ja luonto-opas

Mari Starck on työhyvinvointikouluttaja, tuleva työhyvinvointivalmentaja sekä innokas retkeilijä, jolla on takanaan 15 vuoden työura asiantuntijana, esimiehenä ja alaisena eri tehtävissä sekä korkeakoulututkinnot merenkulun, logistiikan ja oikeustieteen alalta. Kouluttauduttuaan luontoyhteysohjaajaksi ja erä- ja luonto-oppaaksi Mari on luotsannut yritystään Hike ’n Joy, joka tarjoaa työhyvinvoinnin ja itsensä johtamisen koulutusta sekä vaellus- ja luontohyvinvointiretkiä.

HYVINVOINTIA LUONNOSTA - VÄHEMMÄN STRESSIÄ, ENEMMÄN LUOVUUTTA!

Edistä hyvinvointiasi luonnon avulla - jaksat paremmin työssä ja vapaa-ajalla! Luonnossa liikkuminen lisää tarkkaavaisuutta ja luovuutta sekä palauttaa tehokkaasti. Luonnonläheinen, teoriaa ja pieniä harjoituksia sisältävä luento, joka innostaa hyödyntämään luontoa omassa hyvinvoinnissa. Luennon jälkeen saatatkin katsoa luontoa aivan uusin silmin!

 


 

Mari Starck

MARIANNA STOLBOW, kirjailija, parisuhdekouluttaja

Marianna Stolbow on kirjailija, kolumnisti ja sote-alan kouluttaja erityisaloinaan parisuhdekysymykset sekä eroauttaminen. Hän on toiminut myös Ensitreffit alttarilla asiantuntijana vuosina 2018-2019.

TAITOLAJINA RAKKAUS

Parisuhteen perustaitoja käsittelevä luento pariutumisesta; mikä meitä yhdistää, mikä erottaa.

 


 

Marianna Stolbow Kuva:Laura Reunanen

EEVI TEITTINEN, hyvinvointivalmentaja

Rakastan ihmisten kanssa työskentelyä, joka jättää jäljen. Olen toiminut hyvinvointialalla 6 vuotta ja löytänyt oman intohimoni luonnosta, sekä henkisestä valmentamisesta. Ihminen on kokonaisuus, jonka tasapainon voi löytää tuntemalla itsensä. Olen erityisesti keskittynyt muutosvalmentajana asiakkaan motivoimiseen, sekä ongelmanratkaisuun. Aiempi taustani urheilun ja ravinnon parissa ovat vahvasti mukana valmennuksissani tukevina työkaluina.

JONNA TÄHTINEN, mielen hyvinvoinnin valmentaja

Itsensä kohtaaminen ja kuuntelu on tärkeää aina, mutta varsinkin silloin kun etsii vastausta esimerkiksi johonkin elämän suuriin kysymyksiin. Mielen hyvinvoinnin valmentajana minä autan sinua kuuntelemaan ja pysähtymään itsesi äärelle ja oivaltamaan, että kaikki vastaukset on jo sinussa. Olen Jonna Tähtinen, LCF Life Coach ja koen että kohtaamalla itsensä aidosti ja läsnäolevasti, voit löytää vastaukset tasapainoiseen ja merkitykselliseen elämään.

 

Jonnan ja Eevin tarina sai alkunsa yhteisestä intohimosta ja visiosta. Henkinen hyvinvointi yhdisti meitä ja sai alkunsa yhteisen Life Coach (LCF) -koulutuksen aikana Turussa. Olimme molemmat kokeneet vahvasti henkisen hyvinvoinnin merkityksen kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Molempien omat elämäntarinat kannustivat meitä yhdistämään voimamme. Jo muutaman kuukauden jälkeen rivimme vahvistui Hannan mukaantulolla. Meillä oli vahva fiilis yhdistää eri vahvuutemme yhdeksi päämääräksi. Haluamme tarjota asiakkaillemme helposti lähestyttävän, arkeen mahtuvan tavan kehittää omaa mieltään. Haluamme tehdä omasta henkisen hyvinvoinnin ylläpidosta ja kehityksestä yhtä luonnollista ja rutiininomaista kuin kehomme treenauksesta. Huomasimme myös, että tämänkaltaista konseptia ei ollut ennestään tarjolla Suomen markkinoilla.
 

LISÄÄ VOIMAVAROJA JA JAKSAMISTA!

Valmennuksellinen ja interaktiivinen luento antaa kuulijalleen konkreettisia työkaluja ja oivalluksia omassa arjessa jaksamiseen! Saat vastauksia omaan hyvinvointiisi ja pääset kokemaan millainen oma sisäinen voimasi on.

 


 

Eevi Teittinen ja Jonna Tähtinen

MINNA TERVAMÄKI, tähtitanssija-koreografi

Minna Tervamäki on Suomen Kansallisbaletissa yli 25-vuotisen uran tehnyt tähtitanssija. Hän on toteuttanut unelmansa, saavuttanut alansa huipun, ja pysynyt siellä.  Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enenevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön. Taiteellisen työskentelyn lisäksi hän opettaa muun muassa tanssia, rentoutumistaitoja ja Minnan metodeita, sekä luennoi yrityksissä. Joulukuussa 2013 ilmestyi Minna Tervamäen ensimmäinen kirja, Minnan metodit. Minnan metodit on kirja kaikille henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kiinnostuneille.

RIKO RAJASI - ÄLÄ ITSEÄSI

Luennolla Minna kertoo mm. vastoinkäymisten ja pelkojen voittamisesta, muutosten kohtaamisesta ja itsensä ylittämisestä omien kokemustensa valossa tähtitanssijana ja koreografina.

 


 

Minna Tervamäki (Kuva: Mari Waegelein)

KIRA TIIVOLA, terveysvalmentaja, työhyvinvointivalmentaja, public speaker

Kira Tiivola on mukaansatempaava liikunta-ja hyvinvointialan ammattilainen, kouluttaja ja luennoitsija Helsingistä. Koulutukseltaan Kira on KTM, Terveysvalmentaja, LCF Life Coach®, Mindfulness Tunnetaitovalmentaja ja valmistuva Mind Coach. Hänen koulutuspohjaansa täydentävät mm. auktorisoidun personal trainerin ja Voimavalmentajan koulutukset. Kira on tunnettu energisestä esiintymistyylistään. Luennoillaan Kira painottaa arjen jaksamista, maalaisjärkeä ja  tutkittua tietoa. Löydät Kiran Instagramista: @kipatiivola

PAINONHALLINTA - VIISAAT RAVINTOVALINNAT HYVINVOINTISI TUEKSI

Mikä on olennaisinta painonpudotuksessa tai painonhallinnassa silloin, kun halutaan tehdä terveydelle suotuisia valintoja? Miksi quick fixit eivät toimi? Minkälaiseen tietoon tulisi luottaa ja onko ihminen aina itsensä paras asiantuntija? Luento tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja tutkittua tietoa painonhallinnan tueksi. Tervetuloa kuulolle!

 


 

Kira Tiivola

MAARETTA TUKIAINEN, kirjailija, muutosvalmentaja

Maaretta Tukiainen on kirjailija ja muutosvalmentaja, jonka mielestä jokainen on arvokas sellaisena kuin on ja siksi jokaisen ihmisen unelmilla on myös yhtäläinen oikeus toteutua. Matkalla tavoitteiden toteutumiseen tarvitaan usein hyvän mielen taitoja. Maaretta on kirjoittanut näistä teemoista jo 12 kirjaa, joista viimeisimmät, Tärkeintä tänään ja työkalukirja Tänään, keskittyvät elämän yksinkertaistamiseen. Kirjojen avulla kuka tahansa voi rakentaa itselleen selkeän arjen ja elää merkityksellistä elämää.

PIENIÄ IHMEITÄ, SUURIA MUUTOKSIA

Tavoite on kirkas, mutta missä viipyvät tulokset? Kuulostaako tutulta? Ei hätää, sillä keinot tavoitteiden saavuttamiseen ovat olemassa, ne vain pitää ensin tunnistaa. Elämänmuutos ei nimittäin tapahdu tahdonvoimalla vaan tekemällä. Olennaista on ymmärtää, mikä on tärkeää, ja valita päivittäisessä tekemisessä se. Kaiken turhan voi karsia. Miten tämä tapahtuu käytännössä? Tuu kuulolle, niin saat selville!

 


 

Maaretta Tukiainen (Kuva:Petra Veikkola)

LAURA YLI-ARVELA, joogaopettaja, äänimalja- ja Gua Sha-hoitaja, ayurvedinen joogahieroja

Laura on joogaopettaja, äänimalja- ja Gua Sha- hoitaja sekä ayurvedinen joogahieroja. Laura ohjaa monipuolisesti erilaisia joogatunteja ja ohjaa suurimman osan tunneistaan tällä hetkellä omassa joogastudiossaan Valossa Vahdolla. Paremmin Lauraan voit tutustua täällä: www.laurayliarvela.com

TASAPAINOINEN JA TOIMIVA HARTIARENGAS

Mikä on hartiarengas? Miten tasapainoinen ja toimiva hartiarengas tukee koko ylävartalon toimintaa. Tällä toiminnallisella luennolla tutustumme omaan hartiarenkaamme hyvinvointiin ja alueen liikkuvuuteen erilaisten liikeharjoitusten myötä.

 

Laura Yli-Arvela